Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chersonissos heeft het allemaal

Rate this post

Chersonissos, een bekende en vooral populaire stad op het eiland Kreta in Griekenland. Vooral voor jongeren is deze plaats erg in trek. Chersonissos staat namelijk bekend om de zon, zee, strand en het schitterende nacht- en uitgaansleven.

Maar daar blijft het ook niet bij. Natuurlijk horen de mooie stranden en de blauwe zee bij een vakantie in Chersonissos, maar er zijn ook andere leuke activiteiten die je kan doen tijdens een vakantie in Chersonissos. Om te beginnen kan je er voor kiezen om alle lokale winkeltjes af te struinen en leuke souvenirs te scoren. Maar wil je iets doen waar vooral veel actie in zit, dan heeft Chersonissos daar ook een behoorlijk aanbod van.

Fiets met zonsondergang op de achtergrond1. Fietsen

Je kan namelijk heerlijk fietsen of mountainbiken op Chersonissos. Er zijn verschillende bedrijfjes die fietsen verhuren waar je een heerlijk dagje mee kan rondtouren. Meestal zijn hier ook uitgestippelde fietsroutes te verkrijgen maar natuurlijk kan je ook op eigen houtje op pad gaan.

Niets is zo avontuurlijk als het niet weten wat je allemaal tegen zal komen en waar je zal uitkomen. Een dagje heerlijk fietsen in de buitenlucht is niet zo slecht nog niet als je op vakantie bent.
Bovendien kan je wel wat beweging gebruiken door het net iets extra eten en drinken elke dag.

2. Op safari

Wil je wel genieten van de natuur maar wil je liever niet fietsen? Ook daar heeft Chersonissos wat op bedacht. Er worden namelijk ook avontuurlijke safari???s georganiseerd. In een jeep ??ga je de natuur in om de meest bijzondere dingen te zien.

3. Bootrondvaarten

Of wil je liever uitwaaien? Dan is dat ook geen probleem. Er worden namelijk ook zeilexcursies en rondvaarten georganiseerd. Hier is een groot aanbod van en het programma kan per dag verschillen. Ook kan je met de boot een dagje naar Santori. De bootrit duurt ongeveer 4,5 uur. In totaal ben je dus zo???n 9 uur onderweg. Daarom kan je er ook voor kiezen om een nachtje op Santori te overnachten en de volgende dag pas terug naar Chersonissos te gaan. Op die manier kan je ook nog het prachtige Santori ontdekken.

4. Waterparken

Blijf je liever in Chersonissos dan valt er ook veel te beleven. Er staan namelijk grote waterparken als AquaPlus, waar je de hele dag plezier van kan hebben. Leuk voor kleine ??n grote kinderen. Verder rijden er ook treintjes rond in Chersonissos. Stap eens in zo???n treintje om de stad te verkennen.

Er valt dus veel te beleven in en om Chersonissos. Je kan makkelijk een dag of twee weg met de boot om andere eilanden bezoeken of je de hele dag vermaken in een waterpark. Kortom, een vakantie in Chersonissos is een vakantie waar je je geen dag zult vervelen.