Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De 5 mooiste bezienswaardigheden van Rhodos

4.3/5 - (7 stemmen)

Een olijfboom met daarin olijven en een hand die deze olijven vastpaktRhodos is het grootste eiland van de Dodecanese en een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Griekenland. Dat is niet verwonderlijk, want Rhodos is een prachtig eiland. Het heeft mooie, afwisselende natuur met verschillende berglandschappen en vlaktes. Rhodos is bedekt met olijfgaarden, wijngaarden en dennenbossen. Het eiland heeft tientallen schitterende stranden waar er hotels en appartementen te vinden zijn in alle prijsklassen. Het klimaat is ideaal, de zomers zijn heerlijk maar niet te heet en de winters zijn mild.

Rhodos is ook erg geliefd door de rijke cultuur en geschiedenis die het heeft. Rhodos speelde in de Oudheid een belangrijke rol binnen het Middellandse zeegebied. In de middeleeuwen kreeg het eiland allure door neerzettingen van de ridders van de Johannieten-orde. Hierdoor heeft Rhodos nog culturele schatten te bieden.

Rhodos heeft dan ook prachtige bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn tijdens je vakantie op Rhodos:

Rhodos-stad

Rhodos-stad is de hoofdstad van Rhodos , gelegen in het uiterste noorden van het eiland. Het is een wondermooie stad met zijn drie havens, mooie uitgestrekte stranden en indrukwekkende vesting. Erg speciaal is de middeleeuwse binnenstad die omringd is door een grote muur. Binnen die muren ligt het paleis van de grootmeesters, waar nu een museum te vinden is, en kan je gezellige terrasjes en restaurantjes vinden.

Kamiros

In deze stad zal je geen gezellige restaurantjes en leuke winkelstraten meer vinden. Dat komt omdat Kamiros al meer dan 1800 jaar niet meer bestaat. Deze stad werd in het jaar 226 voor Chr. een eerste keer en in 142 na Chr. een tweede keer verwoest door een aardbeving. In de 19e eeuw begonnen de opgravingen al naar deze stad, ze werden voltooid in 1945. Je kan de archeologische opgravingen bezoeken om een mooi beeld te krijgen van hoe een Griekse stad er uitzag in de oudheid.

Het witte stadje

Lindos kreeg de naam ???het witte stadje??? dankzij de vele witte huisjes die er te vinden zijn. De stad bestaat al 3000 jaar en is daarmee het oudste bewoonde dorp van Rhodos. Naast de bijzondere huisjes zijn er ook andere oude bezienswaardigheden te vinden zoals de Lindia Athena, ook wel het Akropolis van Lindos genoemd.

De Vlindervallei

Dit is een vallei die zin naam te danken heeft aan de vele hordes vlinders die er in de maanden juli en augustus te vinden zijn. Als je deze wil bezichtigen plan je je bezoek best bij zonsondergang, want vlinders slapen overdag dus dan zijn ze niet goed zichtbaar. Het dal is te vinden in de Ps??nthosbergen, waar tevens ook een prachtige wandelroute te vinden is.

De zeven bronnen

Epta Piges oftewel de zeven bronnen is een mooi natuurgebied gelegen in het binnenland van Rhodos. In een kalme en rustgevende sfeer kan je er erg mooi wandelen. De wandelingen gaan door een stenen tunnel waar enkelhoog water doorstroomt of over een heuveltje, daarna kom je uit bij de zeven bronnen. Deze komen samen in een beekje, waar je zo van zou kunnen drinken. Epta Piges staat bekend als een van de meest romantische plaatsen op Rhodos.