Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Athene: Perfect voor een avondje uit

4/5 - (3 stemmen)

Een discotheek vol met mensen blauwe lampen, en discoballenWanneer je hoort dat het over uitgaan in Griekenland gaat, zal je waarschijnlijk als eerste denken aan Kreta. Kreta staat bekend om de feestende toeristen in de vele clubs en bars, maar ook op het vasteland van Griekenland kan je erg goed uitgaan. Athene is de plek waar je moet zijn voor een goed avondje uit. Zo vind je daar tientallen bars, tavernen en clubs. Vaak gaan Grieken eerst even een drankje doen in ????n van de bars in het centrum om vervolgens de grote clubs langs de kust te bezoeken. Vooral in de zomer is dit het geval, zo rijdt de tram 24 uur per dag in Athene en kun je dus overal komen, ook ???s nachts.

Elke wijk in Athene heeft een eigen uitgaanscircuit waar je echt van alles zult vinden. Zo heb je de grote discotheken, maar ook kleinere muziek caf??s met Griekse muziek of juist internationale muziek. Voor elke liefhebber is er wel iets in het Griekse uitgaansleven. Ook zijn er vele openluchtcaf??s voor mensen die graag rustig wat willen drinken. Zo is het caf?? aan de Apostoulou Pavloi in Thiss??o en Adrianou een must. Hier heb je namelijk erg mooi uitzicht op de Akropolis. De meeste uitgaansgelegenheden kun je vinden in de wijken Psirr??, This??o, G??zi en Pl??ka.

Na middernacht zullen de discotheken in Athene pas volstromen. Zo staan Atheners bekend dat zij vaak tot in de late uurtjes nog op zijn. In de winter zal je de meeste mensen vinden in de clubs rondom het centrum, terwijl je in de zomer juist aan de kust de beste feestjes zult meemaken.

Iets wat erg leuk is om te bezoeken zijn de remb??tika-tavernes. Hier wordt muziek gespeeld die de vluchtelingen uit de jaren ???20 meebrachten uit Klein-Azie. Dit heeft zich in de loop der jaren een ??beetje tot Atheense volksmuziek ontwikkeld. Vaak wordt het uitgevoerd door grote orkesten en ook wordt er lekker eten bij geserveerd en wordt er whisky gedronken.