Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De mooiste onontdekte plekjes in Griekenland

4/5 - (2 stemmen)

Griekenland is een populaire vakantiebestemming. Elk jaar worden er duizenden toeristen getrokken door de schitterende kustlijnen, prachtige stranden, de rijke cultuur en het heerlijke eten dat Griekenland te bieden heeft. Ook is er voor iedereen wat wils: jongeren trekken vaak naar de bekende feestplaatsen, denk aan Starbeach in Chersonissos, rustzoekers vinden ontspanning op een van de vele eilandjes en cultuurliefhebbers vinden hun gading in de vele historische stadjes. Geen verrassing dus ook dat Griekenland in de top vijf bestemmingen van Europa staat!

Maar Griekenland heeft natuurlijk ook nog onontdekte en minder bekende plekjes, in dit authentiek Griekenland ervaar je nog het ??chte Griekse gevoel. Enkele pareltjes van plaatsen zullen we hier overlopen.

Wit huis met blauwe deur en roze bloemenParos

De Cycladen zijn een groep van 56 grotere en kleinere eilanden die verspreid liggen over de diepblauwe Ege??sche zee. Paros is ????n van de mooiste eilanden die hier te vinden zijn. Het is het op ????n na grootste eiland in deze eilandengroep, maar toch zijn er nog weinig toeristen te vinden. Je kan er naar toe per boot vanaf Santorini, Athene of Kreta en komt toe in de haven van de hoofdstad Parikia. Aangezien alle mensen in Parikia toekomen, vind je er een aantal leuke winkeltjes en authentieke restaurantjes waar je de Griekse keuken kan proeven.

Buiten de hoofdstad vind je het echte Paros: prachtige landschappen met bergen, vruchtbare valleien, eindeloze stranden, vissersbaaitjes en authentieke witte dorpjes. Aanraders zijn de stadje Kostos en Lefkes, waar je uren doorheen het schilderachtige dorpje kan slenteren en genieten.

Chios

Chios is ook een van de minder bekende eilanden dat veel moois te bieden heeft. Het ligt dicht bij de Turkse kust tussen de eilanden Lesbos en Samos. De vakantieganger vindt er mooie stranden, prachtige natuur en pittoreske dorpjes met de typische Griekse sfeer, maar ook veel monumenten en bijzonderheden. Zo zijn er de ???mastiekdorpjes???, dit zijn dorpjes die volstaan met mastiekbomen. Deze mastiekbomen produceren een kostbare harssoort en kan je enkel op Chios vinden. De mooiste mastiekdorpjes zijn Mesta en Pyrgi. Andere indrukwekkendheden op Chios zijn The Midieval City of Mesta, een doolhof van smalle straatjes in de oude stad, het Kasteel van Chios en de Akropolis.

Monemvasia

Voor de oostkust van de Poleponnesos ligt een verborgen stad: Monemvasia. De stad is verborgen achter de rotsen van een hoog rotsachtig schiereiland, het wordt ???het Gibraltar van het oosten??? genoemd door de sterke gelijkenissen met het echte Gibraltar. Monemvasia is slechts via ????n weg bereikbaar: een brug die verbonden is met het vasteland in Lakonia.??Een Griekse dichter die op het eiland leeft, noemde de stad ???de stenen boot???.

Vandaag kan je het eiland als tourist bezoeken via de lange smalle brug. Het eiland is anderhalve kilometer lang en zeshonder meter breed. De oude stad is verdeeld in de benedenstad en de bovenstad, die beide omringd zijn door muren of hoge afgronden. Het stadje beneden ligt aan de zuidkant van de rots, de gebouwen staan aan de hellingen van de rots, via smalle steegjes en trapjes kan je doorheen het authentieke stadje slenteren.