Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pyrgos Kallistis

4/5 - (2 stemmen)

Pyrgos Kallistis, ook wel alleen Pyrgos genoemd, kan gevonden worden in het midden van het eiland Santorini. Het is gevestigd op het hoogste punt van het eiland en dat betekend dat er veel dingen te vinden zijn met een prachtig uitzicht. Het dorpje ligt ten zuiden van Fira en was tot 1800 de hoofdstad van Santorini.

Geschiedenis en cultuur

witte betonnen huizen aan een haven met boten en rotsen op de achtergrondMidden in het centrum van het stadje bevindt zich een middeleeuws kasteel, op het hoogste punt van de heuvel. Het kasteel is in de dertiende eeuw gebouwd door Venetianen en het kasteel wordt Kasteli genoemd door de Grieken. De straatjes zijn smal en stralen nog veel uit van de Middeleeuwse tijd. Daarnaast zijn er veel kleine kerkjes waarvan sommige nog prachtige muurschilderingen bevatten. Er zijn in het stadje leuke restaurantjes en cafetaria???s waar je veelal mooi uitzicht hebt over de rest van het eiland. De bewoners van Pyrgos wonen in huisjes die rondom op de hellingen van de heuvel gebouwd zijn. Het Pyrgos Restaurant in Pyrgos heeft een fantastisch uitzicht over het eiland en serveert traditionele gerechten van Santorini. Het restaurant staat bekend als een hele mooie trouwlocatie en er zijn dan ook vele trouwfeesten gevierd sinds het in 2009 definitief is omgebouwd naar een faciliteit waar trouwrecepties en feesten gehouden kunnen worden. In het dorpje is er geen verkeer toegestaan dus je moet je auto aan de rand van het dorp achterlaten.

Bezienswaardigheden

Net buiten het dorpje bevindt zich een wijnproeverij genaamd Hatzidakis. Tussen alle priv?? wijngaarden is dit een wijnproeverij die voor iedereen leuk is. De verschillende wijnen gaan prima samen met lekker eten. Het is een kleine proeferij die premium en moderne wijnen maakt die voor iedereen lekker kunnen zijn. Wederom heeft deze plek een erg mooi uitzicht en moet je de kans niet laten liggen om hun beroemde dessertwijn te proeven genaamd Vinsanto.

De Santo wijnproeverij is ook erg populair in Pyrgos. Ieder jaar komen er meer dan 80.000 toeristen om de wijnproeverij te bezoeken. Het is moderne proeverij met veel methodes die goed zijn voor het milieu. Je kunt zelf leren hoe je wijn moet maken bij Santo en ook zie je hoe zij de wijn maken.

De ru??nes van het Kasteli kasteel zijn ook een bezoekje waard, vooral wanneer je van geschiedenis houdt. Je moet een eindje lopen om bij het kasteel te komen omdat het bovenop de heuvel ligt en alleen te voet bereikbaar is. Het kasteel is gebouwd om de bewoners van het dorp te beschermen tegen invasies van buitenstanders. Het kasteel was een van de vijf die gebouwd was door de Venetianen en het heeft lang gediend als het administratief centrum van de stad.

Een ander bekend gebouw in Pyrgos is het Profitis Ilias klooster. Het klooster is gebouwd ter ere van profeet Ilias in 1711. Het klooster was lange tijd erg welvarend, ze hadden zelf een priv?? schip om zakenpartners op uit te nodigen. Nu kunnen bezoekers vele iconen en relikwie??n in het museum van het klooster bekijken. Er zijn verschillende beeldhouwwerken en borduren te zien uit de zeventiende en achttiende eeuw.

Wanneer je op Santorini bent, is Pyrgos dus zeker een bezoekje waard voor fanatische uitzichten, mooie, oude geschiedenis en wijnproeverij.