Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trianda vakantie

Rate this post

Trianda is een dorp die ook wel bekend staat als Lalyssos, dit dorp heeft haar traditioneel Griekse sfeer door de jaren heen weten te behouden. Het is gelegen aan de voet van steile, met naaldbomen begroeide heuvels, aan de rand van de kustvlakte van de Lalyssos.??

Geschiedenis en cultuur

Trianda is de geboorteplaats van Diagoras, de beroemde Olympische kampioen. Trianda is eerste gekoloniseerd door de Mino??ers en vervolgens door Myceense handelaren, de regio groeide uit tot een grote stad. De Dori??rs bewoonden later het plaatsje en domineerden daarmee de hele noordelijke deel van Rhodos en cre??erden daarmee de sterkste stadstaat op het eiland.
De imposante oude Akropolis, gelegen op de heuvel van Filerimos, werd later gebruikt door zowel de Byzantijnen en de Ridders van Sint Jan.

Bezienswaardigheden

Trianda is een geslaagde keuze voor elke vakantieganger, u kunt er in het centrum van het dorp gezellig winkelen in kleine boetiekjes, uitgaan naar bars en tavernes die zich uitstrekken langs de aangrenzende hoge straat. De meeste hotels bevinden zich langs de strook van het strand, een zeer ideale ligging waarmee u alles in handbereik zult hebben! De zee is er zeer schoon en veilig om in te zwemmen. Er zijn reguliere bussen aanwezig die gedurende de hele dag op en nee rijden naar Rhodos stad en naar andere dorpen langs de kust. Het is waarlijk een prachtig resort geschikt voor alle leeftijden.

Traditioneel Griekse gastvrijheid combineert in Trianda met mooie hoogstandjes zoals prachtig landschap en een overvloed aan neo-klassieke herenhuizen en archeologische vindplaatsen.
Aan de rand van de Lalyssos kustvlakte vind u een prachtig stuk natuur welke grotendeels bestaat uit olijfbomen, citrus boomgaarden en kleine akkers. Verder kunt u in het centrum van het dorp een schitterend kerk bezichtigen welke is omringd met traditionele laagbouw van witte oker gebouwen. Verder is de belangrijkste attractie van Trianda de beroemde winderige kust, een mekka voor windsurfers, dit is bij uitstek de gelegenheid zich er geheel aan uit te leven. Het is op zeer korte afstand gelegen van het dorp. Verder kunt u paardrijden in Tris en de prachtige klooster van de Maagd Maria bezoeken evenals de tempel van Athena Polias.