Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goedkoop door Griekenland

4.5/5 - (2 stemmen)

Reizen naar Griekenland- of naar elk ander land in de wereld wat dat betreft- hoeft helemaal niet zo duur te zijn als het lijkt. Niemand verplicht je te verblijven in een hotel. Of dat je erheen moet vliegen of een auto moet huren. Het kan allemaal veel goedkoper. Het geheim van goedkoop reizen is eigenlijk puur of hoe hoog jouw maatstaven zijn en op welke manier je reist. Maar laat deze blog je dan ook duidelijk maken hoeveel het per dag zou kunnen kosten- Als je niet veel waarde hecht aan de luxe. Want als er iets is waar backpackers en andere arme reizigers niet van houden, is moeilijke dingen. Een tasje met kleding en toiletspullen: Daar moet je het mee doen!
Eens in je leven wil je toch een keer in Griekenland geweest zijn. Het ideale land van interessante geschiedenis, imposante monumenten en ru??nes, heerlijk eten en unieke eilanden. Dus het is logisch dat je op een gegeven moment toch een koffer inpakt en met het vliegtuig naar Griekenland vertrekt. Maar vooral met de crisis kan het wel eens moeilijk zijn om een beetje normaal in het budget te blijven, en toch volop van Griekenland te kunnen genieten. Het geheim ligt er niet alleen in hoeveel geld je spaart, hoe weinig je uitgeeft of waar je heen gaat. Het ligt er ook maar net aan op welke manier je reist en hoe je zo goed mogelijk gebruik kan maken van een (klein) budget. Maar lekker goedkoop door Griekenland hoeft echt niet duur te zijn, Het is veel goedkoper dan je denkt, zelfs.

De Backpacker

man met rugzak waar hond in zit Laat de koffers maar lekker staan! Pak de lichtste rugzak die je vinden kunt en weeg. Alles. Af. De bedoeling is om zo licht en handig mogelijk op reis te gaan. Slaapzakken die je kunt opvouwen en pletten tot de grootte van je handpalm.???Ultralight backpacking??? wordt steeds meer en meer populair, en dat is eigenlijk ook wel logisch. Studenten bijvoorbeeld hebben meestal niet veel uit te geven. En als ze toch een gevoel hebben dat ze wat van de wereld moeten zien is een keuze al snel gemaakt. Een studentenkamer in het centrum van Utrecht is qua netheid toch ongeveer net zo luxe als een woelige jeugdherberg. Dus met een rugzak tot de nok toe gevuld met eerste benodigdheden gaan veel studentjes en avonturiers op weg. Levend van fastfood op straat, overnachtend op banken en jeugdhotelletjes. Een fototoestel met enorm veel opslag en weken tot maandenlang rondreizen.
Ook in Griekenland is ???Backpacken??? redelijk populair. Het scheelt enorm in de kosten en als je niet te veel waarde hecht aan luxe scheelt het enorm veel geld voor dezelfde ervaring.??Een jongerenhotel (meestal een slaapzaal) is per nacht ongeveer ??$B”L(B10. Je loopt door de stad en doet gratis sightseeing. Eten doe je van de straat, een patatje hier, een lekker broodje Gyros daar, een flesje koud water en na het eten een lekker biertje. Alles bij elkaar opgeteld ben je voor een dag slechts ??$B”L(B25 euro kwijt. Voor de hele dag.
Waarschijnlijk zijn er niet heel veel mensen die genoodzaakt zijn op deze manier te reizen. Let wel dat je waarschijnlijk de ene dag meer uitgeeft dan de ander. Maar voor echt de wanhopige mensen (???Ik heb geen geld maar ik wil echt naar Athene!???) is deze manier van reizen en geld uitgeven ideaal.

Niet-helemaal-blut

Minder blut dan de backpacker. Dat kan. Niet iedereen wilt halsoverkop even op reis met nauwelijks geld op zak. Sommigen, die in deze box passen, sparen al een flink tijdje voor een kort reisje. Het ligt er maar aan hoeveel je gespaard hebt en hoe lang je wilt reizen. Of je gaat gewoon naar Griekenland en dan zie je wel hoe lang je wilt/kunt blijven. Je kunt kiezen voor weinig luxe in de avond als je besluist ergens te slapen. Als je net als de normale backpacker naar een jeugdherberg gaat (om overdag meer geld over te hebben) kost het je ??$B”L(B10 per nacht. Iets meer luxe (of privacy) gaat het vaak een euro of 5-7 per nacht omhoog.??
Als je niet veel eet op een dag zal je in de stad wel aan ??$B”L(B7 genoeg hebben. Plus de kosten van een biertje of ander drankje (dat aan het eind van zo???n dag zeker lekker smaakt) is het totaal ??$B”L(B17 per dag aan eten en drinken. Verder zal je aan 10 per dag aan activiteiten (musea en dergelijke) wel genoeg hebben. In totaal heb je dan als de iets-meer-geld-backpacker ongeveer ??$B”L(B37 euro nodig per dag. Nogmaals: Je zult waarschijnlijk elke dag verschillend uitgeven. Neem dus altijd voor de zekerheid meer geld dan dat je nodig zult hebben mee. Wees verstandig! Je kunt maar beter te veel dan te weinig bij je hebben. Tenzij je de avond wilt verspillen aan afwassen om het eten te betalen.

De Flashpacker

Flashpacking is een redelijk nieuw type backpacken. Over het algemeen betekent het dat je iets duurder reist met hogere standaarden dan de normale backpacker. Volgens sommigen betekent flashpacken dat je reist met heel veel technische snufjes, zoals een iPod, laptop, mobieltjes en dergelijke. Deze geven de voorkeur aan de belangrijkste bestemmingen en bezienswaardigheden, dat wat iedereen hen zegt te moeten bekijken. Sommige flashpackers houden tijdens het reizen een blog bij. In Nederland heb je veel bekende flashpackers die onderweg blogs schrijven, elke dag een flinke stuk over wat ze gedaan hebben en wat ze de volgende dag zullen doen. Succesvolle bloggers die op deze manier reizen en schrijven worden soms wel eens flink gesteund- Eigenlijk is ???Flashpacking??? het type reizen wat je ???hipsters??? vaak zult zien doen. Gewoon in hun eentje met de laptop en de iPod op reis, afgesloten van de rest van de wereld- behalve online.??
Jeugdherbergen, slaapzalen of heel goedkope hotelletjes: Tussen de ??$B”L(B10 en ??$B”L(B20. Wakker worden op een bed in een kale zaal, samen met nog meer anderen- Ligt er maar net aan waar je slaapt en hoe. Lekker vroeg de deur uit gaan, bepakt en bezakt en vrij om te doen en laten wat je wilt. Zolang je maar in jouw budget blijft. Dus dat wordt waarschijnlijk lekker goedkoop ontbijten. Een lekkere Tyropita met koffie in de ochtend (Ontbijt in Griekenland is nooit erg uitgebreid, aangezien zowel de lunch als diner best zwaar zijn. Maar met een beperkt budget van ??$B”L(B15 euro per dag aan eten is het misschien ook wel handig een ontbijtje en/of lunch uit de supermarkt te halen. ???s Avonds lekker warme Gyros met friet in een goedkoop klein cafeetje. Maar in het geval van een Flashpacker is het al genoeg om twintig euro per dag uit te geven aan activiteiten en diversen. Souvenirtjes, bijvoorbeeld. En een paar musea bezoeken om over te kunnen schrijven. En vooral heel veel foto???s maken van het uitzicht. Natuurlijk lekker opscheppen tegen al je vrienden.
En na het eten een paar lekkere biertjes en ontspannen, schrijven naar de familie en vrienden, een paar statussen op Facebook en Tweets over hoe de dag is gegaan. Een paar biertjes zijn in Griekenland gemiddeld ??$B”L(B2 voor 0,4 liter. Maar op het eind van de dag kom je op een totaal van ??$B”L(B55-??$B”L(B65.

Licht-luxe-reizen

Het zou natuurlijk zomaar kunnen zijn dat je helemaal niet erg geld tekort hebt. Maar wil je gewoon zo snel mogelijk zo veel mogelijk zien- En dan heb je helemaal niets aan twee loodzware koffers. Dan moet je net als de gewone backpacker zo licht mogelijk op weg gaan.
Ach kijk, sommige herbergen zijn helemaal niet je van het en soms heb je echt behoefte aan een schoon hotelletje waar je rustig en comfi in kan slapen. Voor ??$B”L(B50 per dag krijg je over het algemeen in Griekenland erg mooie hotelkamers. Voor slechts ??$B”L(B25 kun je lekkere maaltijden krijgen in cafeetjes en minirestaurants, meestal inclusief wijn, als je de goede menu???s uitkiest.
De dag door meedoen aan gezellige dagtochten en het bezoeken van interessante musea. Nu je niet zo heel sober op vakantie hoeft te gaan is het bedrag van ??$B”L(B40 per dag een hele mooie prijs om de hele dag met leuke dingen te kunnen doen.
???s Avonds ontspannen de avond doorkomen met ??$B”L(B15 aan drankjes. In totaal ??$B”L(B130 per dag, voor de luxe reiziger- en toch niet zwaar bepakt en bezakt.??
Backpacken is trouwens wel enorm veranderd de afgelopen tien jaar. Het is natuurlijk altijd al geweest, maar vandaag de dag is het makkelijker dan ooit tevoren. Vliegtickets zijn nu goedkoper, communicatie gaat veel sneller en tegenwoordig hoef jij je niet eens zorgen te maken over het saaie deel van reizen. Zoals de vliegtickets kopen, bijvoorbeeld. Nu kun je gewoon naar een organisatie gaan die dat voor je regelt. Het enige wat jij hoeft te doen is binnen lopen, vertellen waar je heen wilt en voor hoe lang en zij boeken datgene wat je nodig hebt. Liever zelf je reis regelen???Met deze apps lukt het je zeker.??Ook al is het voor een reis rond de wereld!

En juist omdat alles zo gemakkelijk is, komen steeds meer mensen uit hun comfortabele zone om de wereld te verkennen. En dat is zo???n prachtig iets. Hoe je ook wilt reizen naar Griekenland- Ook al is het met twee hutkoffers of slechts een klein rugzakje- er zijn heel veel mogelijkheden om een leuke tijd te beleven in dit zonovergoten landje. Goedkoop door Griekenland of niet.