Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4.5/5 - (4 stemmen)

Alinda ligt ten noordwesten van Agia Marina en Platanos. Alinda is de belangrijkste toeristische attractie van de badplaats Leros, men kan gerust zeggen dat de baai van Alinda de meest populaire is en tevens de meest geanimeerde op het eiland van Leros. De mooiste hotels zijn er vindbaar en vaak zijn restaurants op het strand gesitueerd. Hier zal de bezoeker het prachtige strand van Alinda vinden met een breed scala van faciliteiten zoals watersporten en windsurfen, een waar genot voor elke liefhebber van de zee en de bijbehorende sporten.

Bezienswaardigheden

Langs de kustlijn zijn er vele winkels, minimarkten, caf??s, bars en restaurants te vinden voor een gezellige tour of smaakproeverij. Vanuit Alinda kunt u in de buurt naar de stranden van Gurna en naar de kleine kerk van Agios Isidoros, ????n van de blikvangers van Leros. Vanuit de baai van Alinda wordt het kasteel van Leros zichtbaar dat tegenover de stad Platanos ligt. Op Alinda baai kunt u tevens genieten van twee van de meest leuke en levendige bars van het eiland waar het allemaal gebeurt, het gaat om ???Cosmopolitan??? en ???Alaloum???.
Heerlijk rustig muziek luisteren, een verkoelend drankje en gezelligheid alom, u zult aan niets tekort schieten! Alinda kan het best worden omschreven als een commerci??le plek die geschikt is voor iedereen, ideaal voor een geslaagde zomervakantie met alles erop en eraan.In Alinda is er het Museum van Leros op de Belenis toren. Dit museum is ge??nstalleerd in het kasteel van ???Bellenis???, aan de voorzijde van dit kasteel wordt in de eerste week van augustus een jaarlijks evenement georganiseerd door de gemeente. Het gaat om het jaarlijkse festival van Alinda dat wedstrijden in het water omvat. Deze feestelijke uitvoering van de leukste sporten in de omgeving onder de schitterende zon mag u dan ook zeker niet missen!