Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een boottocht naar het eiland Pserimos

4/5 - (3 stemmen)

Pserimos??is een klein eiland in de buurt van Kos wat ligt aan de Turkse kust, na ongeveer 45 minuten op de boot ben je er al! Het eiland hoort oorspronkelijk bij de gemeente Kos. Er zijn dagelijks boottochten beschikbaar van Kos naar het prachtige eiland??Pserimos. Tijdens de boottocht naar het eiland te kun je genieten van het prachtige uitzicht, het helderblauwe water en alle mooie rotsen en overige eilandjes in de buurt.

Een straat met bomen, bloemen en de zee op de achtergrond Zomermaanden

In de zomer is het wat drukker maar in de winter telt dit eiland maar 20 inwoners, het dorpje is ook maar 15 km2. De inwoners moeten het qua inkomsten dan ook hebben van alle toeristen die het eiland komen bezoeken in de zomermaanden. Aan de ene kant van het eiland is een strandje te vinden waar in de zomer veel vissers en toeristen aanwezig zijn en aan de andere kant van het eiland bevindt zich een blue??lagoon. Het zandstrandje staat in de zomer vol met verschillende kraampjes waar je schelpen, sponzen van een ander eiland in de buurt en andere souvenirs kan kopen. Het zandstrand is wat drukker maar een plek om je ogen uit te kijken, het is daar prachtig. Ook zijn er veel??taverna???s??waar verse vis wordt verkocht die de vissers daar zelf gevangen hebben.

Natuurlijk kun je genieten van??het??wittestrand, het helderblauwe water en de schattige blauw met witte huisjes maar het kost je maar een mooie wandeling van 30 minuten om aan de andere kant van het eiland te komen. Aan de andere kant van het eiland bevindt zich en afgelegen strand, hier is het meestal wel erg rustig. Vanaf het afgelegen strand kijkt u uit over de eerdergenoemde blue??lagoon, waarom dit zo heet spreekt voor zich. Het water is prachtig helderblauw en bevat zoveel zout dat je bij blijft drijven.????