Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De Embros Therm?? op het eiland Kos

4.2/5 - (5 stemmen)

De??Embros??Therm????in Kos is een gratis waterbron aan het strand, het is een thermaal bad met kunstmatig aangelegde bekken. Zodra is er arriveert zul je eerst even moeten wennen aan de zwavelgeur die er hangt rondom het thermale bad van 40 graden Celsius. Het water komt oorspronkelijk uit de rotsen en zal een heilzame werking hebben. Naast de waterbron bevindt zich een klein zandstrand met kleine restaurantjes.

Wanneer je hier een bezoekje wilt brengen kun je helemaal zelf bepalen, de bron is dag en nacht beschikbaar. Een heel mooi moment om er een bezoekje te brengen is tijdens de zonsopgang, het water is altijd lekker warm dus het tijdstip is geen probleem!

De warmwaterbron is makkelijk te bereiken van uit Kos-stad, het ligt op 14 kilometer vanaf het Zuid van Kos-Stad. Het is het makkelijkst te bereiken met de auto, gelukkig is er in Kos genoeg de mogelijkheid om een auto te huren. Met de auto is het 10-15 minuutjes rijden. Wel moet je opletten met parkeren, het is het zeker in de zomermaanden meestal erg druk. Er wordt daarom ook aangeraden om bovenaan te parkeren en een stukje naar beneden te lopen zodat er een plekje is voor je auto. De bron is ook te bereiken met die bus, de bus vertrekt ook vanuit het centrum in Kos-Stad en stopt bij de bushalte boven aan de weg naar de bron.
Je zou ook met de fiets kunnen gaan maar door de wind zal dit wel een hele zware heenweg worden!

Als je optimaal wilt genieten van dit warmwaterbad raden we je aan op er een bezoekje te brengen op een rustig moment, bijvoorbeeld de zonsondergang of zonsopgang. Vanaf een uur of 9 in de ochtend tot het eind van de middag is het er meestal erg druk. Het is ook leuk om er een bezoekje te brengen als het donker is, dan is het ook een stuk rustiger.