Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Welke Griekse eilandengroep is voor jou het bezoeken waard?

Rate this post

Juni, juli en augustus vormt d?? vakantieperiode van het jaar. Desondanks geeft iedereen anders invulling aan de zomervakantie. Waar de ????n met de auto naar Frankrijk rijdt om daar drie weken te genieten aan het strand, kiest de ander ervoor om met het vliegtuig naar Griekenland te vliegen om daar te gaan eilandhoppen. Hoewel een reis naar ????n van de Griekse eilanden al een vakantie op zich waard is, is het ook erg aan te raden om juist de verschillen te ontdekken tussen de eilanden en eilandengroepen. Zo kun je eilandengroep de Cycladen of Sporaden bezoeken of juist de Ionische Eilanden ontdekken. Ben jij benieuwd welke eilandengroep voor jou het interessantst is om te verkennen en wat voor jou de mooie Griekse eilanden zijn? Lees dan snel verder om erachter te komen!

1. De Cycladen

Wie eraan denkt om te gaan eilandhoppen in Griekenland, zal ongetwijfeld eerst stuiten op de Cycladen. De Cycladen zijn namelijk de meest bekende eilandengroep bestaande uit 56 eilanden, gelegen aan de Ege??sche Zee en gekenmerkt door de witte huisjes met blauwe daken, ramen en deuren. Santorini is bovendien het meest romantische eiland van Griekenland, dat je misschien kent van de Instagramfoto???s. Ondanks dat je bij Griekenland echter denkt aan de azuurblauwe zee en groene bergen, zijn de Cycladeneilanden doorgaans rotsachtig en droog. Als je daarom op zoek bent naar bomen en bossen, kun je het beste doorhoppen naar Naxos. Hier ontdek je tevens de hoogste berg van de Cycladeneilanden! Ook is het eiland centraal gelegen, waardoor dit een goede doorreislocatie is als je gaat eilandhoppen op de Cycladen.

2. Ionische eilanden

Houd jij niet van drukte op vakantie, maar ben jij juist een ware natuurliefhebber? In plaats van de Cycladen kun jij dan beter eilandhoppen op de Ionische Eilanden! In vergelijking met de Cycladen zijn de Ionische Eilanden namelijk bebost, dunbevolkt en minder toeristisch. Olijfbomen, bloemen en ongerepte natuur zijn op ieder eiland terug te vinden, waaronder op Lefkas, Kefaloni?? en ??piros. Historisch gezien werden een aantal Ionische eilanden bovendien gedomineerd door de Venetianen, waardoor cultuursnuivers ook hun ogen uit kunnen kijken op de eilanden. Zo is de combinatie van Griekse en Italiaanse invloeden bijvoorbeeld terug te zien in de architectuur op Corfu. Kortom, de veelzijdigheid van de Griekse cultuur is in ieder aspect van de Ionische eilanden terug te zien!

3. Saronische Golf

In volgorde van de mate van toerisme zijn de Saronische eilanden by far het minst toeristisch. Slechts bewoners van Athene trekken vooral tijdens de feestdagen naar de eilanden om hier de vakantie te vieren. De reden hiervoor is dat de Saronische Golf dichtgelegen is bij Athene, waardoor het voornamelijk aantrekkelijk is om hier te gaan eilandhoppen als je Athene wil bezoeken. Daarnaast is ook Peloponessos goed te bereiken vanaf de Saronische eilanden, waar je allerlei archeologie kunt bewonderen, waaronder Olympia, het Epidaurus amfitheater en het oude Korinthe. In tegenstelling tot de feestjes op de Cycladen en ongerepte natuur van de Ionische Eilanden, komt de echte historicus dus naar de Saronische Golf om de Griekse historie te aanschouwen!