Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De stad Ioannina

4/5 - (4 stemmen)

De Griekse stad??Ioannina??is een van de vier departementen van Epirus en heeft als hoofdstad de stad??Ioannina. De stad ligt in een mooi bergachtig gebied met hoge bergen, prachtige grotten, rivieren, valleien, kloven en beboste groene hellingen.?? De stad telt meer dan 100.000 inwoners.??Ook liggen er een aantal prachtige meren, een daarvan is het meer van??Iaonnina. In dit meer liggen verschillende kleine eilandjes.

Wit gebouw met veel groene platen in de ramen en om het gebouw heen Uitstraling van de stad

De stad is modern maar heeft ook mooie pittoreske plekjes. Als je het zo bekijkt kun je de stad in twee delen opdelen. In het eerste deel van de stad kun je een bazaar, het archeologisch museum en het stadhuisvinden. In het andere deel van de stad kun je de citadel vinden, dit is een oud ommuurd fort met verschillende kleine winkeltjes die je kunt vinden in de smalle straatjes. Ook heb je er een Turkse moskee en een Joodse synagoge.

In het meer gelegen bij??Ioannina??ligt een eilandje genaamd??Nisos??Ioanninon. Op dit eiland bevinden zich verschillende belangrijke Byzantijnse kloosters. Als je je aan het meer bevind kun je genieten van de??taverna???s, de restaurants met verse vis en verschillende terrassen. Ook kun je kiezen voor een boottocht over het meer langs verschillende mooie plekjes.

Omgeving

Ook de omgeving van??Ioannina??heeft veel te bieden, vlak bij dit mooie plekje ligt??Perama. Op??Perama??is het grootste grottenstelsel van heel Griekenland te vinden. Ook zijn er veel traditionele dorpen te vinden in de omgeving, de??Vikos??kloof en de prachtige??Zagoria??dorpen. Een van de traditionele dorpen in de omgeving is??Metsovo, dit dorpje ligt hoog in de bergen en is zeker de moeite waard om te bezoeken als je er in de buurt bent. Als je iets ten Westen van de stad gaat, vind je??Dodoni, het prachtige archeologische hoogte punt van de streek met een goed bewaard??Amphitheater.
Ioannine??is zeker de moeite waard om een keer naar toe te gaan op vakantie!