Beleef Griekenland

De stad Ioannina

Beoordeel deze pagina

De Griekse stad Ioannina is een van de vier departementen van Epirus en heeft als hoofdstad de stad Ioannina. De stad ligt in een mooi bergachtig gebied met hoge bergen, prachtige grotten, rivieren, valleien, kloven en beboste groene hellingen.  De stad telt meer dan 100.000 inwoners. Ook liggen er een aantal prachtige meren, een daarvan is het meer van Iaonnina. In dit meer liggen verschillende kleine eilandjes.

De stad is modern maar heeft ook mooie pittoreske plekjes. Als je het zo bekijkt kun je de stad in twee delen opdelen. In het eerste deel van de stad kun je een bazaar, het archeologisch museum en het stadhuisvinden. In het andere deel van de stad kun je de citadel vinden, dit is een oud ommuurd fort met verschillende kleine winkeltjes die je kunt vinden in de smalle straatjes. Ook heb je er een Turkse moskee en een Joodse synagoge.

In het meer gelegen bij Ioannina ligt een eilandje genaamd Nisos Ioanninon. Op dit eiland bevinden zich verschillende belangrijke Byzantijnse kloosters. Als je je aan het meer bevind kun je genieten van de taverna’s, de restaurants met verse vis en verschillende terrassen. Ook kun je kiezen voor een boottocht over het meer langs verschillende mooie plekjes.

Ook de omgeving van Ioannina heeft veel te bieden, vlak bij dit mooie plekje ligt Perama. Op Perama is het grootste grottenstelsel van heel Griekenland te vinden. Ook zijn er veel traditionele dorpen te vinden in de omgeving, de Vikos kloof en de prachtige Zagoria dorpen. Een van de traditionele dorpen in de omgeving is Metsovo, dit dorpje ligt hoog in de bergen en is zeker de moeite waard om te bezoeken als je er in de buurt bent. Als je iets ten Westen van de stad gaat, vind je Dodoni, het prachtige archeologische hoogte punt van de streek met een goed bewaard Amphitheater.
Ioannine is zeker de moeite waard om een keer naar toe te gaan op vakantie!

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*