Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4.3/5 - (3 stemmen)

Athene barst van de street art. Je komt de mooiste kunstwerken tegen op de meest onverwachte plekken. Er is zo veel te zien, dat er zelfs speciale tours zijn waarbij je de mooiste street art van Athene te zien krijgt. Het mooie aan de muurschilderingen die deze stad kent, is dat ze als kunst gezien worden. Om deze reden haalt de gemeente de schilderingen niet weg.

Graffiti op hand met aansteker op een blauwe muur???Het nieuwe Berlijn???. Dat is hoe sommigen Athene zouden omschrijven. Dit vanwege haar imago als groot openluchtmuseum van graffiti en street art. Hoewel sommige kunstwerken in opdracht gedaan worden, is het overgrote deel illegaal aangebracht. Het grootste deel van de kunstenaars heeft een opleiding in de richting van kunst achter de rug. Enkele kunstenaars zijn door hun street art in Athene inmiddels zelfs wereldberoemd. Zij hebben nu tentoonstellingen in onder andere New York en Parijs.

Veel kunstenaars moeten het hebben van sociale media. Mensen die hun werk delen op sociale media, maken hen steeds een stukje bekender. Dit is ook precies de manier hoe de meeste kunstenaars uitgegroeid zijn tot beroemde artiesten. ??

Een van de bekendste wijken om street art te spotten zijn de wijken Psirri en Exarchia. Exarchia wordt ook wel gezien als een van de meest ongewone wijken van Athene. Deze wijk staat bekend als de wijk van het anarchisme. Kunstenaars beslaan een groot deel van de inwoners in deze wijk. De street art die in deze wijk te zien is, is over het algemeen wat extremer dan de street art die je in de rest van Athene kunt bewonderen. De reden hiervoor is dat de street art in Exarchia met name bestaat uit antikapitalistische en anarchistische ideologie??n.

Om de mooiste wandschilderijen te bekijken, is het aan te raden om een street art tour te boeken wanneer je in Athene bent. Veel van deze tours worden door kunstenaars gegeven. Zij kunnen je dan ook veel vertellen over de street art die je onderweg te zien krijgt.