Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De beste duiklocaties van Griekenland

4/5 - (5 stemmen)

Voor duikliefhebbers is er in Griekenland veel gelegenheid om te duiken. Griekenland heeft namelijk een kustlijn van meer dan 16.000 kilometer en het land heeft zoveel eilanden, dat er niet duidelijk is hoeveel dit er precies zijn.

Duiker die in helderblauw water aan het duiken is

Vlakbij Chania, in het noordwesten van Kreta is er een erg populaire duiklocatie genaamd de Olifantengrot, ofwel The Elephants Cave. Hier is een gedeeltelijk gevulde onderwatergrot waar je de overblijfselen van een uitgestorven olifant kan vinden. Het is vooral een plek voor ervaren duikers, die het interessant vinden om de fossielen van andere diersoorten te zoeken en vinden.

Vlakbij het dorp Petra in het noordwesten van Lesbos kun je de Mirmigi-rif vinden. Dit is een duiklocatie met zeer helder water en weinig stromingen, wat het uitermate geschikt maakt voor beginnende duikers. Er zijn hier veel vissen, octopussen en zeeschildpadden te vinden. De zeebodem bij dit rif is erg voedselrijk, waardoor er veel onderwaterleven te bewonderen valt. Het onbewoonde eiland Marathonisi kun je vlakbij de kust van Zakynthos vinden. Dit eiland is de plek van de caretta zeeschildpadden, dus is er een grote kans om deze grote zeeschildpadden tegen te komen bij het duiken. Ook zwemmen er veel vliegende vissen, octopussen en papegaaivissen.

Dichtbij de zuidkust van Kreta ligt de badplaats Schinaria. Deze plek staat bekend om de verschillende octopussen, zeebaars en andere kleurrijke vissen. Het water is erg helder, waardoor het zicht bij het duiken heel goed is.

Een andere locatie voor gevorderde duikers is bij het scheepswrak van de HMHS Britannic. Dit is een hospitaalschip geweest uit de eerste wereldoorlog die in 1916 is gezonken voor de kust van het eiland Kea. Er is hier goed te zien hoe het onderwaterleven het schip in bezit heeft genomen. Vanwege de diepte is deze duiklocatie niet geschikt voor beginners. Daarnaast is het duiken bij bijvoorbeeld scheepswrakken ook een stuk moeilijker.

Bij het eiland Santorini zijn er veel mooie duiklocaties te vinden, waaronder de populairste Nea Kameni en de baai van Taxiarachis. Ook in de baai van Taxiarachis is een scheepswrak te vinden van een stalen passagiersschip. Deze duiklocatie is w??l toegankelijk voor beginnende duikers. Het is een erg toeristische duiklocatie, maar je kunt veel rustige plekjes vinden met lava onder water en onderwatergrotten.