Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het huis van de goden: Olympus

4.3/5 - (3 stemmen)

De Griekse mythologie is zeer bekend over de hele wereld. In vele musea staan vazen, beelden of schalen met een afbeelding van een Griekse god of oorlog. Ook zijn er een aantal andere invloeden van Griekse mythologie, zo hebben we het nog steeds of een achilleshiel, het paard van Troje, Medusa en de voetbalclubs Ajax en Heracles. Misschien wel de meest belangrijke plek in de Griekse mythologie is de berg Olympus, het huis van de 12 Olympische goden. Gelegen in het noorden van Griekenland tussen de provincies Thessali?? en Macedoni??. Het startpunt Litochoro is ongeveer 100 km van Thessaloniki en daardoor goed aan te rijden met de auto.

Mythologie

Niet zo gek dat Olympus het huis is geworden van de Griekse goden, de Mytikas-piek is de hoogste van Griekenland en de op ????n na hoogste van de Balkan met zijn 2917 meter. In het oude Griekenland werd er gedacht dat op de top van de Olympus een hemels verblijf was, waar het altijd goed weer was. Op de berg zouden grote paleizen staan, voor elke god ????n, met veel massief brons en goud. De berg was vaak bedekt met wolken, waardoor het verhaal best geloofwaardig was.

Tegenwoordig

De plek die goden zoals Zeus, Athene, Poseidon en Aphrodite thuis noemden heeft weinig plekken die echt een ode geven aan de mythologie. Dat betekent niet dat er bij de Olympus niks te zien of doen is. Het is nu ook een huis geworden voor mensen die houden van de meer avontuurlijke sporten en activiteiten zoals, canyoning, paragliden, raften, mountainbiken en klimmen. Ook is het mogelijk om naar de top van de berg te hiken, dit kan met een gids maar ook zonder. Het is een excursie van ongeveer 3 dagen, 2 dagen als je flink doorstapt, met een prachtig uitzicht van andere bergtoppen en bossen. Langs de route staan ook een paar refuges waar je kan slapen en uitrusten.

De Olympus geeft een unieke kans om op een plek te bezoeken die in de Griekse oudheid als onbegaanbaar werd gezien.