Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bezienswaardigheden op het Griekse eiland Chios

4.5/5 - (4 stemmen)

Bessen en planten die drogen aan een muurHet kiezen van de vakantie is altijd een flinke klus, waar wil je nou eigenlijk heen? Vaak wordt er gekozen voor bekende landen en de bekende steden in die landen. Helaas wordt er niet altijd gekeken naar eilanden of plekken in de buurt die zeker de moeite waard zijn, maar minder bekend. ????n van die eilanden is het Griekse Chios, dat ????n van de Oostelijke Ege??sche eilanden is. De oppervlakte van het eiland is 842 vierkante kilometer en heeft ongeveer 50.000 inwoners. Het eiland heet niet sinds het begin af aan al Chios, de namen die het eiland heeft gehad zijn: Ofiousa (slangeneiland), Aithalia (Denneneiland) en Makris (langeiland). Ten slotte is het eiland Chios genoemd naar de zoon van Poseidon. Het Griekse eiland heeft veel bezienswaardigheden van kloosters tot stranden. Hieronder volgende enkele bezienswaardigheden.

De stranden van Chios

De stranden van Chios worden vooral herkent aan het helderblauwe water en het zand of kiezels in een mooie omgeving. De stranden die zich in Chios bevinden zijn: Het strand van Karfas, Agia Fotini, Komi, Emporios, Litini, Elinda,??Giosonas en Napos. De twee bekendste zijn het strand van Karfas en Emporios. Wanneer u het eiland rond rijdt, zal u waarschijnlijk mooie stranden ontdekken die zelfs in de zomer nog erg rustig zullen zijn.

De kloosters van Chios

Er zijn drie kloosters in Chios die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Ten eerste het Agi?? Mark??lla klooster, zij is ????n van de heiligen die op het eiland heeft gewoond in de 14e eeuw. Ieder jaar op 22 juli wordt haar nagedachtenis gevierd, hier komt men vanuit heel Griekenland naar toe. Ten tweede is er het klooster Moni Taxiarch??n, dit klooster is gebouwd in 1305 door een non genaamd Ks??ni. Het bevindt zich bij het dorp N??nitas en is gewijd aan de Heilige Maagd Maria. Ten slotte is het klooster N??a Mon?? zeker de moeite waard. Het klooster is gebouwd halverwege de 11e eeuw. Het bevindt zich tussen hoge bomen en het betreft een achthoekige vorm, dit prachtige gebouw staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De grotten van Chios

De grot van Sykias bevindt zich ongeveer vijf kilometer van het middeleeuws dorp Olympi, hierdoor is de grot ook wel bekend als de grot van Olympi. Deze grot is pas in 1985 ontdekt en in 2002 kon de grot voor het eerst betreden worden door publiek. De grot heeft niet een erg grootte oppervlakte, maar is wel erg speciaal. De wanden bestaan uit druipsteen en laten een mooi schouwspel zien. De vorming van de druipsteenformaties is een lopend proces, door de klimaatbeheersing. Hierdoor zal de grot er niet eeuwig hetzelfde uitzien. Een andere bekende grot is de grot Agios Galas, dit is de grootste grot van het eiland en bestaat uit drie ruimtes die met elkaar verbonden zijn. Alleen het onderste deel van de drie is voor publiek toegankelijk. De grot is ontdekt in 1969 en is niet alleen spectaculair om te zien, maar kent ook nog eens een bijzondere legende.

Andere bezienswaardigheden

U kan natuurlijk ook een stadswandeling maken, of u??kan het bekende product van Chios bekijken: de mastiek, ook wel de tranen van de boom genoemd. Naast de??hierboven genoemde bezienswaardigheden, zijn er nog veel meer??bezienswaardigheden op het Griekse eiland Chios, u hoeft zich hier??dan ook nooit te??vervelen.