Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4.6/5 - (8 stemmen)

Argassi is een dorpje gelegen in het zuiden van het eiland Zakynthos, na Corfu het meest populaire eiland van de Ionische Archipel. Zakynthos, ook wel ???bloem van het oosten??? genoemd, heeft een prachtige fauna en flora, telt een aantal leuke dorpjes en herbergt prachtige stranden. Het klimaat is er typisch mediterraans, met warme zomers, verkoelende winden en milde winters.

Geschiedenis en Weetjes

Argassi werd geregeerd door de Venetianen, de Fransen, de Britten, de Russen en de Turken. Na de tweede wereldoorlog en de Griekse Burgeroorlog, werd Argassi deels heropgebouwd. Door een aardbeving in 1953 werd Argassi opnieuw zwaar vernield. Gedurende de jaren ’50 en 60′ begon men opnieuw met de heropbouw, er werden een aantal afsvaltwegen aangelegd. In het midden van de 20ste eeuw reden er auto’s, was er radio en beschikte men over elektriciteit, eind 20ste eeuw werd er de computer ge??ntroduceerd. Op de drempel van het millennium, maakte men er kennis met het internet. Vanaf 1991 groeide het aantal inwoners in Argassi sterk.

Bezienswaardigheden

Argassi is ????n van de meest populaire en toeristisch meest ontwikkelde vakantieoorden op het eiland.??Wanneer u houdt van een levendige, gevarieerde vakantie, bent u er zeker op uw plaats! U vindt er hotels aan zee of kunt er kamers huren. Houdt u van een avondje stappen? Geen probleem! Er zijn leuke bars, gezellige caf??s en tal van uitstekende restaurants. Het bruisende Argassi is vooral geliefd bij de jonge vakantieganger.??
Argassi staat bekend om haar brug die half in het zand en half in zee ligt. Over deze brug liep voorheen de voornaamste kustweg.??Argassi ligt vlakbij de hoofdstad Zakynthos, de voornaamste haven van het eiland. U moet er zeker het Salomos Plein een bezoekje brengen! Dit plein werd vernoemd naar de Griekse dichter Dionysius Solomos en wordt omgeven door gebouwen in Venetiaanse stijl. Dionysius Solomos is de auteur van het Griekse nationale volkslied. Ter ere van hem werd er op het Agiou Markou Plein een museum opgericht. U vindt op het Salomos Plein ook een museum met prachtige Byzantijnse iconen en religieuze schilderijen.

Op de top van de heuvel Bokal, zo’n 2 kilometer van het centrum van Zakynthos, staan de ru??nes van een oud Venetiaans fort. Het uizicht vanop de berg is gewoonweg adembenemend!