Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

West-Griekenland vakantie

4/5 - (4 stemmen)

West-Griekenland en Epirus in het noordwesten heeft zo zijn eigen bijzondere schoonheid en culturele identiteit. Het is verdeeld in vier districten en strekt zich uit van de toppen van de Pindusgebergte tot aan de kust van de Ionische zee. Epirus is dan wel de meest bergachtige gebied van Griekenland, maar de vier districten Ioannina, Thesprotia, Preveza en Arta zijn zeker een bezoekje waard.

Natuur en klimaat

helderblauwe zee met boten aan het strandHet Pindusgebergte in het noordwesten van Griekenland vormt een natuurlijk grens, terwijl andere bergen van groot en klein formaat verspreid zijn over het gebied, en gescheiden door slechts een paar valleien. Te midden van deze prachtige bergen en bossen leven de laatste Griekse beren, wolven, poema???s, wilde zijnen en otters. Wilde geiten en herten zijn nog te vinden op steile kliffen. En boven deze bergen cirkelen arenden en gieren boven hun nest.

Bezienswaardigheden

De culturele rijkdom en natuurlijke schoonheid van de Peloponnesos kan nauwelijks worden overschat . Deze zuidelijke schiereiland – technisch gezien een eiland sinds het snijden van het Kanaal van Korinthe is het meest typisch Griekse eiland t vinden. Oude bezienswaardigheden zijn de Homerische paleizen van Agamemnon in Mycene, en de paleizen van Nestor in Pylos. De best bewaarde Griekse theaters zijn te vinden en te bewonderen in Epidaurus. Natuurlijk heb je ook nog de weelderige heiligdom van Olympia, die voor een millenium de gastheer was voor de Olympische Spelen. De middeleeuwse overblijfselen zijn nauwelijks veranderd sinds die tijd. De prachtige Venetiaanse, Frankische en Turkse kastelen en de uitzonderlijk goed bewaarde Byazantijnse enclaves van Mystra en Monemvasia liggen nog steeds in alle glorie in West-Griekenland.

Afgezien van deze ongelooflijke overvloed en de dichtheid van culturele monumenten , is de Peloponnesos ook een uitstekende plek om te ontspannen en te wandelen. De stranden , vooral langs de westkust , behoren tot de mooiste in het land. Het binnenlandse landschap is prachtig, en gedomineerd door beboste bergen en gesneden door een aantal van de meest fascinerende valleien en kloven. Het landschap van West-Griekenland staat synoniem voor het klassiek Griekse, landelijke idylle.

Parga is een van de bekendste toeristische bestemmingen in Griekenland sinds eind jaren ’50. Deze bestemming ligt in het noordwesten van Griekenland in de regio Epirus. De natuur van Parga is wat het zo???n bijzondere plek maakt.??De combinatie met de blauwe zee en de groenen natuur is werkelijk uniek in de omgeving. De stranden van Parga behoren tot de beste stranden in Griekenland, met koel, kristalheldere water. De stad Parga is gebouwd in de stijl van een amfitheater en zit eruit als een Grieks eiland. Bezoekers aan deze stad weten de Venetiaanse en Eptanisiaanse invloeden makkelijk te onderscheiden. Vandaag organiseren bedrijven die actief zijn in de toeristische sector door het aanbieden van diensten van hoge kwaliteit. Paga is een ideale bestemming voor iedereen die op zoek is naar de lol. Of voor een gezellige familievakantie! In Parga vind je alles wat je zoekt.