Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paxos vakantie

4/5 - (2 stemmen)

Een van de mooiste, maar nog niet zo bekende eilanden onder Corfu is Paxos. Paxos is nog geen toeristische trekpleister, zoals Kos of Kreta. Hierdoor heerst er een ontspannen, authentiek Grieks sfeertje. De enige toeristen die je hier zal aantreffen zijn eilandhoppers, die tijdens hun vakantie van eiland naar eiland ???hoppen??? en hierdoor veel van Griekenland te zien krijgen. Paxos is een zeer groen eiland met veel prachtige natuur.

Wat is er te zien op Paxos?

Boven aanzicht van een prachtig strand met bomen een boot Paxos is een relatief klein eiland, maar biedt meer dan je zou verwachten. Op het eiland zijn er een aantal schitterende stadjes, zoals de hoofdstad Gaios en het iets kleinere stadje Lakka. In deze stadjes zijn kleine gezellige haventjes met een

hele leuke sfeer te vinden. Daarnaast is er ook nog een prachtig klein dorpje te vinden. Dit dorpje heet Makratika. In dit dorpje zijn twee oude kerken en veel ru??nes te vinden. Vanaf Paxos zijn er veel verschillende bootjes die vertrekken naar de

verschillende??grotten in de omgeving. Dit zijn de grotten Ipapanti, Stakkai en Petriti. Ook voor wandelaars en de actieve vakantiegangers zijn er veel wandelroutes te vinden die je door heel Paxos leiden.

Wat is de beste tijd om naar Paxos te gaan?

Veel Nederlanders willen lekker in de zomer op vakantie gaan om heerlijk tot rust te komen en ook bij Paxos is het in de warme maanden het beste te vertoeven. Wanneer een vakantie geboekt wordt naar Paxos, kan dit het beste in de maanden tussen mei en oktober. Daarvoor en daarna is het te fris. In de zomermaanden kan de temperatuur erg hoog zijn, maar door het zeebriesje is het prima uit te houden. Voor het boeken van een vakantie naar Paxos kan je bij verschillende maatschappijen terecht, die vaak ook een combinatie bieden met een boottocht naar het eiland. Paxos heeft echter geen eigen vliegveld, maar is goed te bereiken vanaf Corfu. Vanaf Corfu gaat er een boot die naar Paxos heen en weer vaart. Deze boot is ook te gebruiken om naar de andere eilanden te gaan, waardoor je dus niet aan een eiland vastzit tijdens de vakantie.

De stranden op Paxos

Zoals gezegd is Paxos een klein eilandje. Hierdoor zijn er ook veel stranden aanwezig. Op Paxos lijken alle stranden een beetje op elkaar, maar dit zorgt er niet voor dat sommige stranden minder mooi worden. Op Paxos zijn witte strand met blauwe zee??n te vinden met daaromheen groene bossen. Dit zorgt voor een prachtig plaatje en een oase van rust. De mooiste stranden zijn te vinden rondom Lakka, Gaois en Loggos.

De beste restaurants op Paxos

In de verschillende, eerdergenoemde, haventjes zijn veel restaurantjes te vinden die veel verschillende gerechten serveren. Met name de zeegerechten zijn hier de specialiteit. Dit komt natuurlijk ook door de ligging van het eiland. Daarnaast zijn er op Paxos verschillende authentieke Griekse gerechten te vinden. Naast deze specialiteiten zijn er ook veel internationale gerechten te krijgen, zodat er ook voldaan wordt aan de wensen van de kleine groepen toeristen die naar het eiland trekken.