Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vouliagmeni vakantie

4/5 - (3 stemmen)

OWater wat tegen de rosten aan omhoog komtp net iets meer dan twintig kilometer afstand van Athene, vind je de badplaats Vouliagmeni. Deze, nog relatief, onontdekte schat is te vinden in het hart van de Atheense Rivi?¨ra. Dit kleine stadje is ????n van de rijkste plaatsen in Grieken

land en bevindt zich dichtbij het strand. Het meer wat zich in deze stad bevindt en de kustplaats van Vouliagmeni, zijn de grote trekpleisters van dit stadje.

De naam ???Vouliagmeni??? betekent ???gezonken???. De naam van het meer die bij deze stad hoort betekent dus letterlijk: het gezonken meer. Het meer heeft deze naam gekregen, omdat het ooit verborgen lag onder een ingestorte grot. De wanden van deze grot die intact zijn gebleven, staan als kliffen langs het meer en bieden een fenomenaal uitzicht.

Bijzonder water

Wat dit meer zo speciaal maakt, is dat het water brak is en allerlei mineralen bevat. Deze mineralen komen het water in via een ondergrondse, warme bron die het meer voedt. De mineralen die in het water zitten helpen tegen verschillende ziektes en huidproblemen. Deze eigenschap zorgt ervoor dat het meer van Vouliagmeni een populaire spa-bestemming is.

Het meer zit ook vol met de zogeheten ???doktersvisjes???, die hier van nature leven. Deze visjes voeden zich met huidschilfers, en laten een enzym achter welke een positief effect op de huid heeft. Al wanneer je eventjes stilstaat in het water, komen er tientallen visjes op je voeten af.Dit bijzondere meer biedt nog veel meer dan alleen een dagje welness. Het is ook nog eens een perfecte plek om te gaan snorkelen of duiken. In het meer vind je onder anderen talloze kleine vissen en onderwaterplanten, zoals de zeeanemoon Parenemonia Vouliagmenlensis.

Ook voor mensen die niet zo van zwemmen houden is dit meer perfect: je kunt er bijvoorbeeld ligbedjes en parasols huren of????gaan eten bij een van de vele restaurantjes.Het meer loopt door in verschillende ondergrondse grotten en tunnels. De ondergrondse grotten beslaan in delengte ruim drie kilometer en bevatten in totaal veertien tunnels. ????n van deze tunnels is wel 800 meter lang! Dit is daarmee de langste ondergrondse tunnel ter wereld.

Naast het meer, heeft Voliagmeni ook een mooie badplaats. Deze badplaats kent een langgerekt zandstrand, heldere zee en een gezellige boulevard. Je betaald vier euro entree om het strand te komen, en krijgt daarvoor ook gelijk een parasol en ligbed.