Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Familievakantie in Griekenland

4/5 - (5 stemmen)

Op zoek naar je vakantie bestemming die geschikt is de voor de hele familie? Kies voor Griekenland! Het weer is heerlijk en je vind op de Griekse eilanden prachtig schone stranden. Daarnaast vind je er vele kindvriendelijke accommodaties. De Griekse eilanden zoals Kreta, Corfu en Rhodos zijn het populairste onder de Nederlandse gezinnen. Op deze eilanden vind je een mix van stranden, waterparken en de Griekse cultuur. Gelukkig zijn de mensen in Griekenland vaak dol op kinderen. Kinderen zijn altijd welkom in restaurants of op het terras, de Grieken nemen hun kinderen ook gewoon mee.

Waarom Griekenland nog meer geschikt is voor een perfecte familievakantie? Lees snel verder naar onze aanraders en tips!

Cultuur snuiven met het gezin

vader die kind in de lucht gooit met zee op achtergrondWanneer je de zon en zee graag combineert met cultuur snuiven, dan is Athene ook zeker een aanrader. Kinderen ervaren hier de rijke Griekse cultuur en geschiedenis. Je kunt een bezoekje maken aan de leuke Griekse poppentheaters, de dierentuinen of de geweldige pretparken. Een stedentrip naar Athene wordt aangeraden in de lente en de herfst. Dan is de temperatuur het aangenaamst. Voor de Griekse eilanden geldt de aanbevolen periode voor april tot en met oktober, ondanks de hoge temperaturen in de zomer maanden. Er staat namelijk bijna altijd een aangename wind waardoor het niet al te warm wordt.

Accommodaties voor familievakanties

Veel vakantie resorts bieden een korting voor kinderen. Daarnaast vind je in Griekenland vele accommodaties die specifiek bedoeld zijn voor familievakanties. Je vindt hier mini en kidsclubs waar kinderen zich een ochtend, middag of hele dag kunnen vermaken. Dit is ook de perfecte manier om vriendjes en vriendinnetjes te vinden. Daarnaast vind je vaak prachtige speeltuinen en waterparken dichtbij de accommodatie. Op het eiland Rhodos vind je bijvoorbeeld Faliraki, een plaatsje in het noord oosten van het eiland. In dit plaatsje ligt een enorm waterpark, een kermis en een kartbaan!

Bescherm u kinderen tegen de zon

Zomers ligt de temperatuur in Griekenland meestal boven de dertig graden. Daarom is het tijdens de familievakantie zeer belangrijk om jouw kinderen goed tegen de zon te beschermen. Kinderen zijn gevoeliger voor de zon dan volwassenen. Ze zijn nog in volle ontwikkeling en de huid is dunner. Laat ze daarom niet te lang in de zon spelen, ook niet wanneer ze ingesmeerd zijn met zonnebrand cr?$B!/(Bme. Het is verstandig om je kind ieder uur even uit de zon te halen. Smeer kinderen altijd in met factor 50, zorg dat ze een hoedje of petje tegen de zon dragen en let erop dat ze genoeg water drinken. Op het heetst van de dag, dus tussen 12 tot 16 uur, kunt u kinderen beter in de schaduw laten spelen. U kunt ze ook een paar uurtjes laten rusten, net als Griekse kindjes rond deze tijd. Kinderen jonger dan twaalf maanden kunnen beter helemaal niet worden blootgesteld aan direct zonlicht, hun huid is daar nog te kwetsbaar voor.

Mocht je benieuwd zijn naar de mogelijke accommodaties, dan vind je hier ??een overzicht vari??rend van all-inclusive hotels tot appartementen in authentieke, Griekse dorpjes.