Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kamari vakantie

4/5 - (2 stemmen)

Kamari is een dorpje gelegen in het zuiden van het eiland Santorini, beschouwd als ????n van ‘s werelds mooiste eilanden. De dorpen zijn gebouwd boven op een 300 meter hoge rots, die de wand vormt van een vulkaankrater.

Het centrale deel van Santorini verdween na talrijke vulkaanuitbarstingen onder zee, met als resultaat een lange steile klif. Grote vulkaanuitbarstingen die plaatsvonden rond 1550 voor Christus zouden de oorzaak zijn van het verdwijnen van de Mino??sche beschaving en Atlantis.

Geschiedenis en Cultuur

Uitzicht over witte huizen en zonsondergang op zeeVerscheidene archeologische opgravingen hebben aangetoond dat het eiland wordt bewoond sinds de neolithische periode.??In de jaren ’30 ontdekte een Griekse archeoloog er de stad Spyridon Marinatos Akrotiki. Haar ru??nes werden bedolven onder massa vulkanische as.??Kamari ligt op ongeveer 10 km ten zuid-oosten van Fira, aan de tegenovergestelde kant van Perissa. De offici??le naam van Kamari is ???Episkopi Gonia’, afkomstig van het 12de eeuw kerkje van Panaghia Episkipi. Jaarlijks wordt er op 15 augustus Maria Hemelvaart gevierd, opgeluisterd met dans, wijn en traditionele gerechten. Op 24 september kunt u in het kerkje Panagia Myrtidiotissa een gelijkaardig festival bijwonen.??Halverwege augustus wordt er een culture manifestatie georganiseerd met onder andere jazzconcerten.

Bezienswaardigheden

Kamari is een bekende badplaats op Santorini en wordt gekenmerkt door een lang, indrukwekkend en uitnodigend zwart zandstrand. Karakteristiek voor Kamari Beach is de enorme rots, Mesa Vouna. Het landschap is er adembenemend mooi, vooral ‘s nachts, wanneer de rots wordt verlicht.??De huizen zijn er opgebouwd langsheen het strand en u vindt er tal van hotels, kamers, uitstekende restaurants, leuke caf??s, gezellige bars en hippe discotheken.
Winkels zijn er vaak tot na middernacht open; ideaal voor wie nog even vlug een souvenirtje wil op de kop tikken.??Vanuit Kamari loopt er een bergweg naar het antieke Thira. U kunt er ook een vissersbootje nemen naar het wilde eiland Anafi.??Op Kamari kunt u nog enkele oude Griekse ru??nes bewonderen en een wijndistilleerderij uit de 19de eeuw bezoeken.??Volgende plaatsjes op Santorini mag u zeker niet missen! De mooie stranden en oude opgravingen op het eiland Anafi, het haventje Ammoudi, het bergdorp Pyrgos en de archeologische opgravingen van Akrotiri.