Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Parga vakantie

4/5 - (4 stemmen)

Parga is een relatief onbekende stad die tegen een kleine berghelling op het vasteland van Griekenland ligt. Het uitzicht vanaf de berghelling is magisch.

Parga ligt in de provincie Epirus, wat misschien wel ????n van de meest bergachtige gebieden van Griekenland is. De stad heeft een prachtige uitstraling door de gekleurde huizen aan zee. Het achterland van Parga is mooi groen gebleven dankzij de natuurlijke bronnen en de historische plaatsen zijn goed bewaard en verzorgd gebleven.

Geschiedenis en Cultuur

Een huis met verschillende kleurde bloemen in de tuin Parga stond vroeger bekend al Parageiros, Paragaia en Ypargos. Het werd in de veertiende eeuw veroverd door Noormannen, die het oorspronkelijk fort hebben gebouwd in 1401. Van 1401 tot 1797 viel Parga onder Venetiaans toezicht na een verdrag tussen de twee steden. In deze periode werd Parga versterkt door de bouw van het kasteel en werd het commerci??le centrum van de regio. Daarna volgden de Fransen van 1797 tot 1814, de Engelsen van 1814 tot het begin van de negentiende eeuw en de Turken. Tijdens de overheersing van de Venetianen bloeide de stad aanzienlijk op als schakel tussen het Ottomaanse bezette Griekenland en Veneti??.

Sinds het Byzantijnse tijdperk wordt Parga al bewoond. Parga werd als eerste Parga genoemd in 1387 door Ioannis Katakouzinos. De naam Parga refereert naar Nea Parga, wat werd gebouwd nadat inwoners gevlucht waren om te ontsnappen aan de invallen van de Albanese stammen uit Pogoniani.

Tijdens de middeleeuwen leed het gebied onder vele aanvallen en plunderingen. De situatie werd tussen de late zestiende eeuw en de late achttiende eeuw stabieler. Op 23 februari 1913 werd Parga ge??ntegreerd in de Griekse staat. Na deze bevrijding keerden veel bewoners van Parga terug naar hun huizen.

Bezienswaardigheden

Parga is jarenlang een natuurlijk verbinding geweest tussen oost en west. Dit brengt natuurlijk een mengeling van culturen met zich mee en geeft een unieke charme aan deze stad.

De ru??nes van een oud Venetiaans kasteel op een heuvel zijn ????n van de blikvangers van Parga. Vanaf de ru??nes heb je een adembenemend uitzicht over Parga en de haven. Aan de andere kant heb je uitzicht over Valtos beach.

De stad is een strandbestemming, dus kun je hier verschillende mooie stranden vinden. Aan het strand zitten veel restaurants met verschillende keukens. Het drukste strand en daarmee ook het stadsstrand is Krioneri beach. Pangias eiland is een klein eiland voor de kust van Parga. Het eiland is alleen te bereiken door te zwemmen vanaf Krioneri beach.

Het is ook mogelijk om verschillende dagtours te maken vanuit Parga. Misschien wel de bekendste bezienswaardigheid in de omgeving van Parga is de Vikoskloof. De kloof is op het diepste punt ruim 1,5 kilometer diep en ongeveer 20 kilometer lang. Dit maakt het de diepste kloof ter wereld en staat ook in het Guinness Book of Records vermeld. Een andere bijzondere bezienswaardigheid is Meteora, een mooi natuurgebied met verschillende kloosters die op rotspilaren zijn gebouwd. Kipi is een dorpje dat ongeveer 2 uur rijden is vanaf Parga. Hier zijn de bekende stenen boogbruggen te vinden. Onderweg hier naartoe kom je langs het Ioannina. Dit stadje is gelegen aan een meer. Hier vlakbij ligt ook Dodoni, waar restanten van tempels te vinden zijn.