Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Oia Vakantie

4/5 - (5 stemmen)

zonsondergang op witte huisjes met zee op de achtergrond

Oia is gelegen op het eiland Santorini, het dorpje ligt op het puntje van het eiland in het noorden. Het eiland zelf heeft de vorm van een maan, het eiland licht aan de onderkant van de bolling van de ??????maan??????. De stad Oia is een stad dat zeer bekend is en mooi om te zien. Dit komt doordat de bewoners van dit eiland, de huizen en gebouwen spierwit verven. Dit geeft als effect dat het eiland zeer contrasterend en uitziet bij het blauwe water. Dit levert veel mooie plaatjes op. De gemeente Oia telt niet veel inwoners, maar in de zomer komen hier veel toeristen.

Geschiedenis

De stad Oia bloeide in de 19e eeuw op dankzij de ligging en de haven. Er werd vanaf hier veel handelgedreven waardoor de stad meer rijkdom verkreeg. Het dorpje Oia is gedeeltelijk verwoest geweest, dit kwam doordat het dorpje werd geteisterd door een aardbeving, dit gebeurde nog niet heel lang geleden, namelijk in 1956.

Natuur en huizen

De natuur rondom Oia is niet heel bijzonder, het dorpje zelf daarentegen wel, het dorpje is namelijk gebouwd tegen de rotswand, dit geeft een spectaculair beeld en uitzicht. Het uitzicht van het dorpje is zeer bijzonder, omdat het dorpje uit kijkt op een krater. Verder zijn er ook woningen die uit de stenen zijn gegraven deze grotwoningen is een typisch verschijnsel van dit dorpje. Het dorpje is bovendien gelegen op een vulkaan. Zoals hierboven al genoemd, verven de bewoners de huizen wit. Dit geeft een bijna sprookjesachtig aanzicht, waardoor het een van de meest gefotografeerde delen van Griekenland is. Dit resulteert in prachtige zonsondergangen en maakt de beleving van het dorpje nog intenser.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Het dorp zelf is al een bezienswaardigheid. Een bezoek aan het dorp geeft je het gevoel dat je in een paradijs bent beland. Zo kan er via de trappen het strand bereikt worden, tijdens het dalen over deze trappen is het daarom zeer bijzonder om dit mooie dorp van dichtbij te observeren. Ook heeft het dorpje een klein centrum, er zijn hier tal van smalle straatjes waar geshopt en gegeten kan worden. Zo kan er worden genoten van lokale en Griekse gerechten en de winkeltjes maken het mogelijk om een souvenirtje te kopen van deze magische stad.??

Naast het centrum heeft Oia ook een haventje, hier kan heerlijk gegeten worden op de terrasjes en kan men ook genieten van een drankje. Let wel op dat deze alleen te bereiken zijn met een lange trap, wees daar dan ook goed op voorbereid. Ook heeft het dorpje een zeevaartmuseum, deze is dan ook zeer interessant. Ook staat het dorpje op de UNESCO lijst van werelderfgoed.

Klimaat

Het klimaat is zeer aantrekkelijk in Oia, in de zomer is het heerlijk warm, het kan er heel heet worden in de zomer. Maar de gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 30 graden Celsius, ook valt er weinig tot geen neerslag in de zomer. In de winter is het hier ook goed te vertoeven, er heerst namelijk een mild klimaat, wel valt er meer neerslag. De temperatuur in de winter ligt gemiddeld rond de 14 tot 16 graden.