Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vassilikos vakantie

4/5 - (4 stemmen)

Dit prachtige gebied staat bekend om de natuurlijke schoonheid en elementen van sereniteit, een waar paradijs voor liefhebbers van de zee. De weelderige vegetatie combineert op harmonieuze wijze met de zandstranden, dit biedt de bezoekers de beste uitzicht op Zakynthos. Vassilikos is een prachtig deel van Zakynthos met vele dorpen die niet dichtbevolkt zijn.??

Geschiedenis en cultuur

Schildpadden op een boomstronk in het waterEr is al veel gezongen over Vassilikos in lokale liederen. Ook is er veel over geschreven en dat is niet zo verwonderlijk, want het is een prehistorische plaats en Myceense nederzetting.
Naast de natuurlijke omgeving en grote schoonheid zult u hier uitgestrekte olijfboomgaarden ontdekken die met de grootste zorg zijn gecultiveerd. Vlak onder de hoge bergen kunnen bezoekers genieten van de mooiste stranden in en rondom het gehele gebied. Vassilikos staat bekend om de reproductie van de beroemde Caretta zeeschildpad, die onder het toezicht en bescherming van het Nationale Marine Park van Zakynthos staat. Vassilikos is niet alleen een zeer rustig resort, maar biedt tevens alle comfort voor een complete vakantie met vele restaurants, tavernes, minimarkten, winkels en nog veel meer.

Bezienswaardigheden

U zult hier de magie ontdekken van de herfstlelie, de eindeloze pijnbomen, de cypressen, de olijfboomgaarden en verdere prachtige landschappen van Doretes, Kalogeros, Vodina en Gerakas.

Vassilikos is zo een plaats waar u elke een duik kunt nemen op een ander strand. U kunt beginnen met een bezoek aan Kaminia, vervolgens Porto Zoro, Lonio, St. Nicolaas, Porto Roma, Gerakas en de grote strand van Daphni. Prachtig gouden strand met helder en ondiep water kunt u verwachten, deze zijn geschikt voor ook kinderen. Daarbij zijn vele opties denkbaar, zoals douches, zonnebedden, duiken etc. Sommige watersporten zijn echt niet toegestaan om de zeeschildpad te beschermen.

Schildpadden

De schildpad reproductie moment valt samen met de zomer vakantie. During July and August, the female turtles come ashore to bury their eggs about 50 cm in the sand. Tijdens de maanden juli en augustus komen de vrouwelijke schildpadden aan land om hun eieren ongeveer 50 cm in het zand te steken. De warme zand zorgt ervoor dat de eieren uitbroeden en de baby schildpadden komen acht weken later, ze lopen dan ook onmiddellijk weg naar de maanverlichte zee.??Vassilikos is een ontwikkelde toeristische badplaats met vele luxe hotels, studio’s, appartementen, bungalows en prachtig traditionele stenen huizen, voorzien van alle gemakken dat u nodig heeft voor een ontspannen en kwalitatief goede vakantie.

U kunt hierbij kiezen uit alle prijsklassen, er is dus voor ieder wat wils. U zult zich zeer snel thuis voelen.??
Er is een regelmatige busverbinding naar de stad van Zakynthos. U kunt ook een auto, jeep, motor of fiets huren zodat u zich gemakkelijk kunt verplaatsen over het hele eiland. Tevens is er een taxistandplaats aan de hoofdweg.??Er zijn enorm veel tavernes en restaurants, en niet alleen op de hoofdweg, maar ook op vele andere plekken. U kunt verse vis proeven en daarnaast ook gegrilde vlees en nog veel meer gastronomische gerechten uit de Griekse, Engelse en Chinese keuken. Een heerlijk diner op de meest schilderachtige plekjes in combinatie met live muziek is dan ook zeer zeker aangeraden.