Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kalamata vakantie

4/5 - (2 stemmen)

Kalamata staat bekend als de stad van de olijfbomen, en als de poort naar Mani. Er is nergens in de zuidelijke omgeving een plaats met betere transport opties, zo kunt u zich gemakkelijk verplaatsen en de omgeving goed verkennen, want het maken van een trip is bijna niet te vermijden, zoveel moois is zeker niet te missen. Kalamatra heeft hotels, vari??rend van krotten in meer twijfelachtige delen van de stad, tot vier-sterren hotels aan de kust, dus voor ieder wat wils er wel wat. U kunt er ongetwijfeld genieten van een geslaagde vakantie met volop zon en prachtige wateren en belangrijker is dat u de historie geweldig zult vinden.

binnenkomst, buitenkant van het gebouw met een olijfboom ernaast Geschiedenis en cultuur

Kalamata Olijven zijn opgenomen in fijnere restaurants over de hele wereld, maar het heeft ook andere culinaire onderscheidingen. Het gebied ten zuiden heeft diverse soorten honing die zijn geprezen door reizigers welke terug te voeren zijn naar de Franse Morea expedities van de 1700’s. Honing uit deze regio wordt hoog in aanzien gehouden, zelfs vandaag nog. Honing werd gebruikt in de Romeinse tijd voor de behandeling van hysterie en andere kwalen, en in het gebied van vandaag de dag heeft het een zekere bekendheid voor het verbeteren van romantiek.??
Ge??nteresseerden in het klassieke Griekenland zullen genieten van de ligging, veel nabijgelegen dorpen waren specifiek opgenomen in de ???Illias??? van Homerus. Daarbij wordt onder meer het gebied van Messeni?? beschreven door oude schrijvers als Pausanias en Strabo. Veel van de beschreven plaatsen zijn gemakkelijk te vinden, de stad is omring met vele plaatsen van de oorlogen met Sparta. De gehele Messinian Bay die uitkijkt over Kalamata is rijk aan verhalen over Aristomenis die vocht tegen de Spartanen en zo zijn er nog veel meer verhalen over lokale helden. Een prachtige wandeling door de historie is dan ook het hoogtepunt.

Bezienswaardigheden

In het zuiden liggen de internationaal beroemde grotten van Pyrgos Dyros, het trekt jaarlijks vele toeristen aan uit de hele wereld. De stranden van Stoupa en Kardamili zijn populair bij Britse en andere Europese toeristen. Wat bij de oude Grieken bekend stond als de ???Poorten van Hades??? ligt ongeveer 50 km ten zuiden van Kalamata en de stad Vathia met zijn massieve stenen torens is er in de buurt. In het oosten is vooral de route tusesn Kalamata en Sparta zeer interessant waar u langs bergachtig terrein zult passeren. In het westen zult u met een kort ritje naar Koroni kunnen gaan met zijn imposante kasteel. Het kasteel van Methoni is bezienswaardig en tevens de meest aantrekkelijke, zo verschijnt het ook vaak op veel verkochte ansichtkaarten in Griekenland. U kunt de dag goed besteden door ru??nes te verkennen van de oude ommuurde stad. Verder zal een korte rit u brengen naar Olympia, de plaats van de oorspronkelijke Olympische Spelen.