Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lindos vakantie

4/5 - (3 stemmen)

Lindos is een prachtige antieke stad met een enorme hoeveelheid aan de meest interessante bezienswaardigheden. Het is gelegen aan de oostkust van het Griekse eiland Rhodos aan het zuidoosten van de Ege??sche Zee.??

Geschiedenis en Weetjes

Een oude griekse deur met bladeren van bomen en een scooter voor de deurLindos is gesticht door de Dori??rs onder leiding van de koning Tlepolemus van Rhodos die ongeveer de 10e eeuw voor Christus kwam. Het gaat om ????n van de zes Dorische steden in het gebied welke bekend staat als de Dorische Hexapolis. De oostelijke ligging van Rhodos maakte het een natuurlijke ontmoetingsplek voor de Grieken en Fenici??rs en na de 8ste eeuw voor Christus werd Lindos een belangrijk handelscentrum. Het belang ervan daalde echter met de komst van Rhodos in de late 5e eeuw voor Christus.

In de klassieke oudheid werd Lindos gedomineerd door de massieve tempel van Athena Lindia welke zijn definitieve vorm bereikte in ongeveer 300 eeuwen voor Christus. In de Hellenistische en Romeinse tijd werden steeds meer gebouwen toegevoegd. Met tijd raakten de gebouwen in onbruik en in de 14e eeuw werden zij gedeeltelijk bedekt door een enorm fort gebouwd op de Akropolis zodat de ridders het eiland konden verdedigen tegen de Ottomanen.

Bezienswaardigheden en Natuur

Vele hoogtepunten van duizenden jaren geschiedenis zijn bewaard gebleven. Zo kunt u de tempel van Lindia Athena eens bekijken, welke werd gebouwd door Cleoboulus. Zo ook kunt u een kijkje nemen in het kasteel van de ridders van Sint Jan of de Hellenistische muren bezichtigen en nog veel meer.??De prachtige stranden met fijne zanden maakt het tot een populaire toeristische vakantiebestemming. Lindos is verder gelegen in een grote baai en kijkt uit het op het kleine vissersdorpje en badplaats Haraki.

Boven de moderne stad verheft zich de Akropolis van Lindos, een citadel die achtereenvolgens werd versterkt door de Grieken, Romeinen, de Byzantijnen, de ridders van Sint Jan en de Ottomanen. De Akropolis biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende havens en de kust. Lindos is zonder twijfel de plaats waar u moet zijn voor een wandeling door de historie heen en natuurlijk voor ongekend avontuur en plezier.