Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kardamilli vakantie

4.2/5 - (4 stemmen)

Kardamilli is ongetwijfeld een van de best bewaarde geheimen van de zuidkust, het is een spectaculair mooi dorpje gelegen aan de zee in Mani, een prachtige streek in het zuiden van Peloponessos. Door vele reizen wordt het door kenners gedefinieerd als de nieuwe C?´te d’Azur. Het is 3 uur en 30 minuten rijden van zowel van Athene of de haven van Patras, en slechts 35 km van de nabijgelegen stad Kalamata, het blijft een van de best bewaarde geheimen van de zuidelijke Middellandse Zee: Kardamilli is een exclusieve, kleine, ongerepte resort met statige villa’s, betoverende steen maisonnettes, weelderige tuinen, een pittoreske haven en fantastische stranden. Het dorp is geschikt voor vele smaken.

Geschiedenis en cultuur

Helderblauwe zee met mensen zittend op het strand en een klifHet dorp is voor het eerst genoemd door de oude dichter Homerus rond 1200 voor Christus. Hij verteld hoe het gebied werd aangeboden door Agamemnon, de Spartaanse leider van de Grieken in de strijd tegen Troje, als bruidsschat voor Achilles. Kardamilli was toen de belangrijkste haven van de machtige oude Griekse stadstaat Sparta.

Griekenland floreerde onder Rome, maar toen het machtige Romeinse Rijk werd opgesplitst in twee, viel het land uiteen in de Oost- en Byzantijnse helft. Het Oost-Romeinse Rijk werd christelijk, haar offici??le taal Grieks, en de hoofdstad was in Constantinopel (Turkije). Byzantijnse kerken werden gebouwd in de dorpen over de hele Rijk, met inbegrip van de Peloponnesos, en sommige van deze zijn nog te zien vandaag in de naburige dorpen en in Nomitsi Platsa. Met de verovering van Constantinopel tijdens de Vierde Kruistocht in 1249 echter, onder leiding van de Villehardouins, kwam Mani onder bezetting.

Dichtbij het oude Sparta van Agamemnon, namen ze hun intrek in het prachtige paleis van mistra, beschouwd als de tweede belangrijkste stad van het Rijk na Constantinopel. Dit was de laatste Byzantijnse centrum van de wetenschap en de primaire invloed van de Italiaanse Renaissance.??
Het Byzantijnse Rijk viel uiteen aan het begin van de negentiende eeuw, waardoor het gebied van Griekenland werd binnengevallen door de Turken, en de Peloponnesos kwam onder de heerschappij van het Ottomaanse Rijk in 1453. Dit duurde tot 1821, toen Griekenland met de Onafhankelijkheidsoorlog werd bevrijd van de Turken.

Bezienswaardigheden

Tegen een dramatische achtergrond van aqua-blauwe wateren, majestueuze cipressen, wilde olijfbomen, groene glooiende heuvels en verre besneeuwde bergen, is het waarlijk een van de mooiste dorpen. U kunt volop genieten van de prachtige natuur en kalme zee met prachtige zonsondergangen in het mooie Kardamilli.