Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stoupa vakantie

Rate this post

Stoupa is een charmant dorpje gelegen aan de zee in Mani, een prachtige streek in het zuiden van Peloponessos. Het is ongeveer 3 uur en 45 minuten rijden vanuit Athene of de haven van Patras en op slechts 40 km gelegen van de nabijgelegen stad Kalamata. Stoupa is een waar trend onder vakantieganger met haar vernieuwende uitstraling en energieke atmosfeer.

Helder water met de zonsondergang tussen de rotsen door Geschiedenis en cultuur

De oude dichter Homerus noemde het nabijgelegen dorp Kardamilli als de belangrijkste haven van de machtige oude Griekse stadstaat, echter, de oude geograaf Pausanias noemde de ru??nes van Lefktra, boven op de Akropolis van Stoupa, een heiligdom gewijd aan de Griekse godin Athena. Helaas is er niet veel meer bekend over de toestand van het gebied tijdens het Oude Griekenland.

Bezienswaardigheden en Natuur

In Stoupa kunt u zich uitleven aan de prachtige natuur, zo kunt u de heldere wateren in duiken voor een sprankelende verfrissing en er verder op uit trekken om meerdere stranden te ontdekken. Stoupa is nog niet zo heel lang ontdekt, zo kunt u genieten van meer natuur en minder ongerepte delen van het plaatsje onder de heerlijke warmte van de Griekse zon en de meest vriendelijke lokale bevolking.
Het gaat om een bruisende strandboulevard met een pittoreske haven en twee van de beste stranden die Mani heeft.

U kunt zich er geheel uitleven aan al het moois en zo uw welverdiende vakantie houden onder de mooie zon en prachtige zanden en wateren. Stoupa is een ideale plek voor een vakantie met zowel vrienden, voor romantici als met familie. Griekenland staat uiteraard bekend om haar heerlijke keuken, zo ook kunt u in Stoupa genieten van culinaire hoogstandjes. De versheid en goedheid van Griekse producten is legendarisch en de menu’s bieden een grote verscheidenheid aan smakelijke gerechten. Het dorp biedt een scala aan restaurants en tavernes aan met elk hun eigen karakteristieke sfeer en culinaire stijl.