Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Griekenland en de mooiste bezienswaardigheden

4/5 - (5 stemmen)

Griekenland is een land waar je nooit alles gezien hebt. Het land heeft zoveel cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden dat er eigenlijk altijd wat te beleven en te zien is.

Maar wat zijn nu eigenlijk de mooiste plekjes op Griekenland? Het kan zijn dat u binnenkort het regenachtige koude Nederland voor een paar weekjes gedag zegt en naar Griekenland gaat. Het kan op u afkomen en daarom van ons wat tips over de (volgens ons) vijf mooiste plekjes. Hopelijk kunnen wij u zo een paar mooie herinneringen opleveren.

Typische Griekse witte huizen met de zee als achtergrond 1. Oia

Dit dorpje ligt ten noorden van het eiland santorini en is misschien wel het bijzonderste plekje van Europa. Het ligt op ongeveer 300 meter hoog en heeft prachtig uitzicht op het strand. Veel van deze huizen zijn ingegraven en hierdoor ontstaan rots huizen. De zonsondergang is wonderbaarlijk mooi en wordt iedere avond door duizenden gefotografeerd. Een verdiende nummer 1!

2. Assos

Dit traditionele dorpje ligt gevestigd tussen twee baaien. Het is zo speciaal vanwege de kleurrijke huisjes die prachtig passen in de omgeving.

3. Navagio Beach

Dit strand ziet u waarschijnlijk op een heleboel filmpjes op social media voorbij komen. Het is ????n van de bekendste stranden op Griekenland en is bekend om het scheepswrak dat is aangespoeld.

4. Athene

De hoofdstad van Griekenland. Een stad met ontzettend veel geschiedenis en verhalen gebaseerd op waarheid en mythologie??n. Er is genoeg te doen musea, winkels, festivals en Akropolis.

5. Paleokastritsa

De prachtige stranden en mooie groene bergen omringen deze badplaats. Het ligt het eiland Corfu en is niet alleen populair vanwege de ligging. Je kan er ook nog prachtig snorkelen, zwemmen en rond varen. Ben je opzoek naar een actieve activiteit in je vakantie? Dan is dit wel een echte aanrader.

Deze vijf plekken behoren waarschijnlijk tot de mooiste plekjes van Griekenland. Maar Griekenland is reusachtig met enorm veel bezienswaardigheden. Smaken verschillen en we gaan zeker ook nog een keer andere minstens net zulke mooie plekjes op een rij zetten. De plekken liggen helaas wel redelijk ver uit elkaar. U zult dus goed moeten plannen als je ze allemaal in 1 keer wilt zien.