Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fira vakantie

4/5 - (2 stemmen)

Fira, ookwel Thira genoemd is de hoofdstad van het eiland Santorini. Fira is een van de meest fascinerende steden in Griekenland. Deze unieke stad is netzoals het gehele eiland Santorini een typische stad uit Griekenland met prachtige witte gebouwen, blauwe daken en koepels en prachtige uitzichten over de zee en de rest van het eiland. Fira ligt aan de Noordwest kant van het eiland Santorini en ligt aan de rand van de steile kliffen en krater van Santorini. Omdat het dorp op enige hoogte ligt kan je genieten van uitgestrekte vergezichten waarbij je de zonsondergang onwijs goed kan zien.

Een cruiseship op zee vanaf boven aanzicht Cruises

Fira is in feite een lange uitgestrekte stad waardoor je veel smalle en lange straatjes tegenkomt in de stad. In deze steegjes kan je ontelbare restaurants, caf??s, winkeltjes, bars en tavernes vinden. Daarnaast kun je in de stad ook veel luxe winkels vinden zoals juweliers en grote winkelcentra. Dit heeft Fira te danken aan de grote toeristenstromen die naar Santorini komen met cruiseschepen. Aan de hand van de cruiseschepen kan je ook bepalen of het erg druk is in de stad, er stromen namelijk mensenmassa???s uit de cruiseschepen de stad in en zodra de cruiseschepen weer vertrokken zijn zal je merken dat de rust weer is teruggekeerd in de stad.

De stad

Santorini staat natuurlijk bekend om haar witte huisjes met blauwe daken en koepels, dit kan je ook zeker terug vinden in Fira. Toeristen komen van over de hele wereld om deze typisch Griekse bouwstijl te kunnen bewonderen. Tijdens de drukke zomermaanden zal je dan ook een oneindigheid aan nationaliteiten zien.

Er is nogal een hoogte verschil in Fira. Bovenaan de stad zijn alle restaurantjes en caf??s te vinden terwijl je beneden de oude haven kan bezoeken. Vroeger moest je dit hoogte verschil lopend of op een ezel overbruggen. Gelukkig is er tegenwoordig een kabelbaan die alle mensen van boven naar beneden en andersom brengt.

Als je van het strand wilt genieten dan heb je helaas pech. Door het hoogte verschil in de stad is het bijna niet mogelijk om een vlak stukje strand te vinden. De stad heeft steile rotswanden en nauwelijks strand, waardoor je niet even lekker op je handdoek kan gaan liggen. Hiervoor zal je een kleine afstand van 10 kilometer moeten afleggen naar het dorpje Kamari. Je kan in Fira gelukkig wel genieten van prachtige uitzichten en bouwwerken.

Bezienswaardigheden

Een aantal van die bouwwerken zijn de Orthodoxe en Katholieke Metropool, het archeologisch museum, het prehistorisch museum, het Belonio cultureel centrum, het Venetiaanse Paleis van Gizi en het volkenkunde museum van Emmanuel Lignos. Je kan op Fira dus genoeg tijd besteden aan het bezoeken van musea. Je kan in deze musea de typische cultuur van Griekenland ontdekken en ook hoe deze is ontstaan. Daarnaast kan je ook veel zien van de gelovige aspecten die in het gehele Griekse land invloed hebben en natuurlijk kan je oude paleizen bewonderen. Omdat dit eiland en specifiek deze stad een belangrijke en prachtige plek hebben aan de Middellandse zee zijn er veel mooie gebouwen te bezichtigen.