Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kalloni-Stad vakantie

4/5 - (4 stemmen)

De Kalloni-Stad is zowel de haven, het strand en het toeristische centrum van Kaloni. Het water is er ondiep en bijna nooit ruw en de stranden zijn erg zanderig. Er zijn verschillende restaurants langs de kust en op het stadsplein, samen met supermarkten, hotels, toeristische winkels enz. Over Kaloni kan met recht worden gezegd dat het ????n van de leukste plaatsen is vanwege de verscheidenheid aan activiteiten en bezienswaardigheden, met name voor de visliefhebber en watersportliefhebber. De haven is de thuisbasis van het eiland en is kleurrijk en actief, om de vangst te zien is het aangeraden om vroeg in de ochtend eens langs te gaan. U kunt dan ook een aankop doen. De omliggende baai rondom de bergen van de baai is een geweldige plek om te windsurfen.

Geschiedenis en Cultuur

Een closeup foto van een bruin klooster Wat zeker niet aan u voorbij mag gaan zijn de ru??nes van een Achae??sche en klassieke tempel voor Apollo in Klopedi Kremasti en de brug welke geheel van steen is. Kaloni-stad was ????n van de meest bloeiende middeleeuwse steden van Lesbos. Ru??nes zijn dan ook gevonden in de omgeving van de oude, Byzantijnse en middeleeuwse tijden. Het nabijgelegen heiligdom in Mesa is ook een bezoek waard om de historie te beproeven. Verder is het aangeraden om het Limonos klooster te bezichtigen welke is gewijd aan de aartsengel Michael, deze is open voor bezoekers. Het werd gebouwd in 1532 tijdens de Turkse bezetting en was het intellectuele centrum van het eiland.

De bibliotheek omvat ongeveer vijf duizend boeken uit 1502 tot het heden en bestaat vooral uit manuscripten, patriarchale stieren, sultanaat firmans, besluiten en andere offici??le documenten welke terug dateren tot aan 9e eeuw. Er zijn ontelbaar veel sieraden, heilige relikwie??n en heilige iconen.

Bezienswaardigheden

Kalloni-stad zit in een weelderige en enorme vallei die grenst aan de baai van Kaloni. Deze vallei is de thuisbasis van vele verschillende soorten vogels en wilde bloemen in het voorjaar en de hotels zitten vol met vogelaars uit de hele wereld. De baai zelf is een wonder om te aanschouwen.. Meer een binnenzee dan een baai, is het omringd door bergen aan twee zijden. Het zit vol met sardines waar Lesbos en Kaloni met name beroemd om zijn. Er wordt gezegd dat de sardientjes uit de baai de gezondste zijn in de wereld vanwege hun hoge gehalte aan mineralen. Verder vind u er langs de kust moerassen vol met wilde dieren.