Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kalamaki vakantie

4/5 - (1 stemmen)

Kalamaki is een pittoresk dorpje die haar klassieke karakter heeft weten te behouden. Voor een rustieke vakantiewens is dit dan ook bij uitstek de gelegenheid om een rustige vakantie te houden. Ook voor een wat drukkere vakantiesfeer is het ideaal, want u kunt eenvoudig naar Matala of Agia Galini welke zich op een kwartier afstand bevinden van Kalamaki. Kalamaki ligt 7 km ten zuiden van de stad Zakynthos.??

Geschiedenis en cultuur

Een baai met kleine blauwe bootjes en huizen op de achtergrondIn feite is Kalamaki een natuurlijke uitbreiding van de ruimte van Laganas. Hoewel Kalamaki relatief rustig is in vergelijking met Laganas, is het een populaire bestemming in Zakynthos eiland en biedt een breed scala van hotels, appartementen, restaurants en winkels. Wat het eten betreft, zult u vele restaurants en tavernes in Kalamaki ten behoeve van verschillende soorten gerechten uit de traditionele keuken vinden zoals Engels, Chinees en Italiaans. Het nachtleven in Kalamaki is niet zo onmetelijk als het is in Laganas, maar er zijn veel bars en clubs waar u van mooie muziek en koele cocktails kunt genieten. Wij raden u echter aan een traditionele taverne op te zoeken die Griekse live muziek biedt met traditionele zang en dans. Mis niet de kans om traditionele producten zoals mandolato of caretta-caretta souvenirs proberen te halen terug naar huis.??

Kalamaki heeft zich geleidelijk aan weten te ontvouwen tot een gezellige badplaats, tot een aantal decennia terug bestond Kalamaki uit een aantal woningen waarbij de bewoners voornamelijk leefden van de oogst in o.a. olijventeelt. Dankzij de aanlopende toerisme zijn de bewoners nu met name werkzaam in het toerisme en dragen daarbij ook hun cultuur uit waar voor elke reiziger een interessante trip in ligt besloten.

Bezienswaardigheden

Het strand van Kalamaki is ondiep met goudkleurig zanden en heerlijk warm water en tevens een reproductie plaats van de Caretta-caretta schildpad. Het is de moeite waard om een wandeling te maken naar het laatste deel van het strand waar de berg zich bevindt om direct te duiken in de zee en men kan ook genieten van de persoonlijke levenssfeer in augustus.??

Ten aanzien van accommodatie is er een overvloed aan hotels, studio’s, appartementen, villa’s of bungalows om uit te kiezen. Net als rondom het eiland heeft u mogelijkheden om het type accommodatie te vinden die het beste past bij uw behoeften nu de opties gericht zijn op alle budgetten en smaken.??Wat betreft vervoer is Kalamaki aangesloten op Zakynthos Laganas stad, er rijden dan ook gedurende de hele dag bussen op en neer. Verder zijn er veel plaatsen waar het mogelijk is om een auto te huren, ook zo jeeps, motoren en fietsen zodat u zich met het grootste gemak kunt verplaatsen over het hele eiland.