Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De leukste weetjes over Griekenland

4/5 - (2 stemmen)

Griekenland is een land dat er goed op staat bij veel toeristen. De heerlijke natuur, mooi helder water, de prachtige cultuur en natuurlijk het heerlijke eten wat over het hele land te verkrijgen is. Deze factoren zorgen er elk jaar weer voor dat er talloze toeristen, zowel jong als oud naar Griekenland trekken om hier hun vakantie te vieren. Naast deze factoren zijn er nog een aantal andere weetjes die ervoor kunnen zorgen dat ook jij dit jaar naar Griekenland op vakantie gaat:

Huizen in Santorini, Griekenland tijdens zonsondergang De eilanden

Hou je ervan om niet de hele vakantie op een plek te zitten, maar ben je meer van het rondreizen en het bezoeken van verschillende plekken? Dan is Griekenland een perfecte bestemming. Griekenland heeft namelijk zoveel eilanden, dat niemand weet hoeveel het er precies zijn. Een perfecte bestemming dus om heerlijk te ‘eiland-hoppen‘.

De zon

Griekenland is het zonnigste land van Europa. In totaal heeft Griekenland 250 dagen zon per jaar en dit zorgt ervoor dat het land veruit het zonnigste land van Europa is. Perfect toch?

De bekende huisjes

Iedereen kent ze wel van een ansichtkaart of van het internet, de witte vierkante huizen met blauwe deuren, die over heel Griekenland te vinden zijn. Na de Griekse salade is dit eigenlijk wel de meest herkenbare bezienswaardigheid van Griekenland. Veel mensen vragen zich af waar de kleuren vandaan komen. De witte kleur wordt vooral gebruikt om de huisjes lekker koel te houden in de 250 (!) zonnige dagen en de blauwe kleur van de deuren komt voort uit een bijgeloof, waarbij de Grieken geloven dat deze kleur het kwaad tegenhoudt.

Dit zijn maar enkele leuke weetjes. Wanneer je zelf naar Griekenland gaat kom je natuurlijk veel meer tegen, zoals het heerlijke eten en de prachtige cultuur. Er is voor iedereen wat wils, zo heb je leuke uitgaansgelegenheden. Veel mogelijkheden om rond te trekken en natuurlijk prachtige stranden.