Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stranden en eilanden die je echt moet bezoeken in Griekenland!

Rate this post

Stranden en eilanden die je echt moet bezoeken in Griekenland!

 

Een strand met helderblauw water een een oud wrak

Wie droomt er niet van wit zand, zonnige temperaturen en helderblauwe stranden. Hiervoor ben je in Griekenland aan het juiste adres. Griekenland heeft honderden mooie eilanden welke je het liefst allemaal zou willen bezoeken. Om het makkelijker te maken nemen we je mee op reis naar de top 5 mooiste Griekse eilanden en stranden. Dit artikel zit boordevol inspiratie voor je volgende vakantie.

Zakynthos- Navagio shipwreck Beach 

Een van de bekendste en meest gefotografeerde eilanden van Griekenland is Shipwreck Beach. Naar onze mening ook geheel terecht. De combinatie van helderblauw water, mooie rotsen en een gestrand schip zorgt voor indrukwekkende foto???s. Het schip  ??????Panagiotis?????? kwam terug uit Turkije, volgeladen met illegale handelsgoederen zoals sterke drank en sigaretten. Eenmaal in de buurt van Zakynthos kwam de boot in problemen door slechte weersomstandigheden en problemen met de motor. Het schip is gestrand en het wrak is nog altijd te bekijken, dit maakt shipwreck Beach dan ook erg bijzonder!

Rhodos- St. Paul???s bay

Een klein uur vanaf Rhodos-stad, ten zuiden van die historische plaats Lindos ligt de St. Paul???s bay. Een van de mooiste stranden van Rhodos. De liefhebber van rust is hier aan het juiste adres. Het strand is over het algemeen erg rustig. De baai is schitterend en ook zeer geschikt om in te snorkelen of duiken, het water is hier namelijk ontzettend helder! Ook voor kinderen is deze baai zeer geschikt, het water wordt namelijk geleidelijk dieper.

Rhodos- Anthony Quinn bay 


Anders als de twee voorgaande stranden is Anthony Quinn bay een prachtig kiezelstrand. Het strand is gelegen aan de oostkust van Rhodos op ongeveer 25 minuten van Rhodos-stad. Het strand heeft prachtige rotsen en is erg geschikt voor de duik en snorkel liefhebbers. Het heldere rustige water in combinatie met de rotsen maakt het een van de mooiste duikspots van Rhodos. Tip: omdat het een kiezelstrand is raden we je het wel aan om je waterschoenen mee te nemen!

Red Beach- Santorini

Voor je dit strand gaat bezoeken is het handig om alvast je wandelschoenen uit je koffer te pakken. Dit strand is voor de wandel liefhebbers een fantastische ervaring. Er wordt vaak gedacht dat het strand zijn naam te danken heeft aan rood zand, maar niets is minder waar. Het strand is te bereiken na een wandeling over rotsen. Deze rosten zijn rood van kleur, hier komt de naam van het strand dan ook vandaan.

Myrtos Beach ??? Kefalonia

Een van de best beoordeelde stranden van Griekenland is Myrtos Beach. Dat dit strand zo goed beoordeeld is, verbaast ons niets. Allereerst het mooie beeld, prachtige groene rotsen of op een mooi kiezelstrand grenzend aan helderblauw water. Een ander groot pluspunt is het oppervlakte van het strand. Het strand is namelijk op sommige stukken tot wel 1000 meter lang. Genoeg plek voor iedereen! Het strand is ook beloond met het blauwe vlag keurmerk. Dit keurmerk wordt uitgereikt aan niet alleen schone, maar ook veilige stranden.

 

Al met al zijn deze stranden zeker het bezoeken waard!