Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Belangrijke dingen om te weten voor je naar Griekenland gaat.

4/5 - (3 stemmen)

Griekenland is een prachtig land om naar toe te gaan voor een vakantie. Het land heeft eigen gewoontes, eten, muziek en prachtige eilanden. Voor je op vakantie gaat naar Griekenland zijn er een paar dingen die belangrijk zijn om te weten voordat je ernaar toe gaat!

Gegrild vlees op stokken met groeten en sausjes aan de zijkant Goedkoop uiteten

In Griekenland is het helemaal niet duur om uiteten te gaan. Wanneer je in Nederland besluit om uit eten te gaan kan je er vanuit gaan dat je zo 40 euro per persoon kwijt bent. In Griekenland is dit zeker niet het geval, uiteten is hier heel erg goedkoop. Hier betaal je meestal rond de 40 euro als je met drie personen ergens gaat eten, super goedkoop dus! Als je in Griekenland op vakantie bent kun je dus makkelijk elke avond uiteten gaan met een lekker wijntje erbij. Ook zijn Grieken niet van kleine porties, je krijgt voor weinig geld een vol bord met eten.

Gevaarlijk rijden

Grieken hebben een gevaarlijke rijstijl. Grieken halen elkaar overal in, ook hebben ze nergens geduld voor. Het lijkt net of Grieken niet rijden via regels en maar gewoon wat doen. Dit is iets waar je als Nederlander niet bepaald aan zal wennen.

Een veilig land

Wanneer je op vakantie bent in Griekenland hoef je je geen zorgen te maken om zakkenrollers. Alle mensen zijn erg vriendelijk en maken graag een praatje met de toeristen. In Griekenland hoef je je over deze veiligheid geen zorgen te maken, misschien wel in het verkeer.

Verschillende eilanden

Elk eiland waar je naartoe gaat is anders, uit een schatting is opgemaakt dat er tussen de 1600 en 6000 eilanden zijn die bij Griekenland horen! Ondanks de witte huisjes overal is elk eiland anders. De eilanden in Griekenland zijn opgedeeld in eilandgroepen, eilanden in de zelfde groepen lijken wel altijd op elkaar maar hebben wel hun eigen identieke aspecten.