Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De spookstad Palio Pyli

4/5 - (6 stemmen)

Palio Pyli is een prachtige spookstad in Kos, veel van de stad is er niet meer over maar het mag zeker niet vergeten worden. Het word een spookstad genoemd omdat er niemand meer in dit dorpje woont. Vaak wordt Palio Pyli verward met het hedendaagse stad Pyli, deze stad is op Kos na de grootste stad op het eiland.

Palio Pyli stamt in tegenstelling van de andere oude dorpen stamt dit dorp niet af van de Romeinen. Het dorp stamt af van de middeleeuwen en het kasteel die er staat is in het 11e jaar na christus gebouwd, dit was de eerste bouwkerk. Sinds het dorp niet meer bewoond is, is het snel gaan vervallen en over genomen door de natuur. Dit door een tragische rede, er brak cholera uit in het dorpje. Hierna stond het dorp al snel leeg en werd het onbewoond.

Het Kasteel

Het kasteel is duidelijk het meest vervallen van het hele dorpje, er is over het algemeen niet veel meer van over. Er zijn nog een paar kerken en huisjes die redelijk in tact zijn. Je kunt wel duidelijk onderscheiden waar bouwwerken stonden en waar niet, verder liggen er heel veel stenen door het dorpje. Sommige gebouwen hebben helemaal geen patroon meer en bij andere gebouwen kun je er nog enigszins een patroon in herkennen. Het is een prachtig dorpje om een kijkje te nemen als je op vakantie bent in Griekenland en een paar leuke foto???s te schieten. Er lopen redelijk wat geiten rond dus daar kan je misschien ook een leuke foto van maken.

Ben je van plan dit dorpje te bezoeken, houd er dan rekening mee dat het niet makkelijk is om te bewandelen. Er zijn veel dunne rotsachtige wegen, ook zijn er veel dunne trappen die moeilijk te betreden zijn. Het is vrij zwaar om er te wandelen, als je niet goed te been bent is het niet aan te raden. Op de twee hoogste plekken heb je overdag wel de mogelijkheid om lekker wat te eten!