Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De versierde poorten van Archangelos

4/5 - (3 stemmen)

Archangelos is een van de weinige dorpjes in het noordoosten van Rhodos dat door de jaren heen haar identiteit heeft weten te behouden. Haar naam is afgeleid van de aartsengel Micha??l. De lokale kerk, versierd met een prachtige witte klokkentoren, is hier ook naar vernoemd. Het is een van de weinige dorpjes welke nog niet ten prooi is gevallen aan het massatoerisme.
Met haar bijna achtduizend inwoners, is er volgens sommigen bijna niet meer over een dorp te spreken. Toch is heteen relatief klein dorp, waar weinig stads te vinden is.??

Na de val van de Consantinopel aan het einde van de Middeleeuwen, lieten de ridders van de Johannieterorde een fort bouwen. Dit fort werd gebouwd op de heuvel bij Archangelos. De ru??ne met de naam: ???de Akropolis van Archangelos??? is nog altijd geopend om te bezoeken.
Op een paar buitenmuren na, is er niet veel meer over van de Akropolis. Toch is het zeker de moeite waard om deze een bezoekje te brengen: de burcht biedt een fantastisch uitzicht over de omgeving. De wandelroute naar deze bezienswaardigheid bedraagt zo???n vijftien minuten.

De redding van de authenticiteit van Archangelos, is het feit dat het dorpje niet direct aan zee ligt. Het dichtstbijzijnde strand ligt op zo???n twee tot drie kilometer van Archangelos vandaan. Omdat het toerisme zich hier niet echt ontwikkelt, bevind je je in Archangelos in een plaatsje vol locals en gezellige barretjes. Zo kun je onbezorgd genieten van al het moois dat dit authentieke dorp te bieden heeft.

Het oude centrum van dit prachtige dorpje bevat nog een originele kern van witte huisjes en smalle straatjes. Deze zijn nog bijna niet ontdekt door toeristen.??De autovrije straten van Archangolos staan vol met versierde poorten die de huizen sieren. Al deze poorten hebben vrolijke, felle kleuren. Sommigen van hen zijn zelfs versierd met bloemen. Omdat de poorten zo in contrast staan met alle witte huizen, vallen deze extra op.

Als je graag op een rustige manier de historie van Griekenland wilt ervaren, is een bezoek aan Archangelos zeker de moeite waard!