Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zon, zee en strand in Nederland: hoe plan je een vakantie in eigen land?

3.7/5 - (3 stemmen)
Nederlandse straat met vlaggen en fietsen

Flaneren op de Griekse boulevards, een duik nemen in de azuurblauwe zee of het witte zand tussen je tenen voelen: wie droomt er niet van een weekje Griekenland? Toch hoef je zeker niet zo ver te reizen om heerlijk tot rust te komen. Zon, zee en strand vind je namelijk ook gewoon in Nederland! Met de coronamaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar bovendien gelden, geeft een vakantie in eigen land veel rust en ruimte om je eigen plan te trekken. Daarbij komt dat je geheel zelf invulling kunt geven aan je vakantieweek aan de kust voor wat betreft accommodatie, locatie en activiteiten. Ben jij benieuwd wat jij allemaal kunt doen tijdens je strandvakantie in eigen land? Lees dan snel verder voor de mogelijkheden!

Hoe kies je de juiste accommodatie?

Wie een vakantie gaat boeken, heeft altijd voorafgaand aan het plannen al allerlei verwachtingen. Belangrijk als je met gezelschap een reis gaat boeken, is daarom dat je deze verwachtingen met elkaar bespreekt. Zo zal de ????n liever een hotelkamer met jacuzzi boeken, terwijl de ander geniet van een strandhuisje op een Waddeneiland. Een goede manier om tot consensus te komen, is bijvoorbeeld om de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Het voordeel van een strandhuisje huren is bijvoorbeeld dat je de vrijheid hebt om zelf te koken en op je terras kan zitten bij ondergaande zon. Daarentegen kun je tijdens de koude winteravonden wel genieten in de jacuzzi op de hotelkamer. Al met al is het dus afhankelijk van jouw voorkeuren, wensen en verachtingen welke accommodatie het beste bij jouw vakantie past!

De vakantiebestemming bepalen doe je z??

Waar de keuze aan Griekse eilanden reuze is, kun je in Nederland kiezen uit oneindig veel vakantiehuisjes aan het strand. Een goede manier om erachter te komen waar jij het liefst vertoeft, is door vakantiehuisjes met elkaar te vergelijken. Moet jouw strandhuisje namelijk een grote keuken hebben of wil jij een accommodatie inclusief strandbedjes? Wanneer je op deze manier het aanbod filtert, kom je al snel uit op een huisje dat bij jou past. Daarnaast kun je jouw vakantiebestemming uitzoeken op basis van geografie. Als je immers nog nooit in Zeeland geweest bent, is het zeker de moeite waard om daar een weekje door te brengen!

Actieve vakantie of all-inclusive genieten?

Naast een vakantiebestemming en accommodatie is het essentieel om het doel van je vakantie in kaart te brengen. Ben jij een echte ondernemer op vakantie of doe jij het liefst he-le-maal niks op reis? Ook dit is een punt van aandacht als je je vakantie gaat plannen. Zo biedt het ene strand namelijk allerlei watersportactiviteiten, terwijl het andere strand gericht is op de rust en ruimte die de natuur te bieden heeft. Ook is het raadzaam om de omgeving te verkennen van het strandhuisje, zodat je weet of er een supermarkt op fietsafstand is of dat er winkeltjes zijn waar je gezellig kunt shoppen. Door dit op een rijtje te zetten, word jouw vakantie in Nederland onvergetelijk!