Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Keri vakantie

4/5 - (3 stemmen)

Keri is een dorpje gelegen in het zuid-westen van het eiland Zakynthos, na Corfu het meest populaire eiland van de Ionische Archipel. Zakynthos, ook wel ???bloem van het oosten??? genoemd, heeft een prachtige fauna en flora, telt een aantal leuke dorpjes en herbergt prachtige stranden. Het klimaat is er typisch mediterraans, met warme zomers, verkoelende winden en milde winters.

Groot stuk rots midden in helderblauw water met boten die hier omheen varen Geschiedenis en cultuur

Door de eeuwen heen manifesteerden de bewoners van Keri zich als nederige boeren, vissers, houthakkers en herders. Ze kampten met armoede en natuurrampen, maar wisten toch een rijke cultuur te ontwikkelen. Hun voorliefde voor dans, muziek en zang, stond alom bekend en ze wisten te animeren met straattheater en straatzang. Traditie en cultuur bloeide er tezamen met de natuurlijke schoonheid; het toerisme ontstond! Keri is ????n van de meest kwalitatieve toeristische bestemming van Zakynthos. U kunt er genieten van natuur, traditie en cultuur.

Bezienswaardigheden

Keri ligt op ongeveer 15 km van Zakynthos en op ongeveer 12 km van de vlieghaven. Keri is een gebied dat zee, pijnboombossen, valleien en stromen combineert. In het verleden was Keri vaak een doelwit voor piraten en veroveraars.??Pasen vieren in Keri, met zijn eeuwenlange oude tradities en zijn prachtig onderhouden historische kerk, is een absolute aanrader. In de maand mei kunt u er genieten van prachtige bloemenperken en wild bloeiende vegetatie.
In de zomer is het er heerlijk zwemmen in het blauwgroene water. Een uitstapje naar de grotten van Keri, mag u zeker niet missen!??Verder kunt u er er leuke boottochtjes maken rond het eiland of een bezoekje brengen aan ????n van de twee duikcentra. In september kunt u zien hoe er wijn wordt gemaakt en in de maand october toont men u er hoe olijfolie wordt vervaardigd.??Elk seizoen, elk moment, brengt er wat nieuws!