Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Skopelos-Stad vakantie

5/5 - (2 stemmen)

Skopelos-Stad is de hoofdstad van het eiland Skopelos, gelegen in het noorden van de Sporaden tussen de eilanden Skiathos en Alonissos.??Skopelos is kleiner dan het naburige eiland Skiathos, maar is minder gecommercialiseerd.??

Een kerk op een berg met de zee als achtergrondGeschiedenis en cultuur

Skopelos werd waarschijnlijk bewoond sinds de Neolithische periode. Rond 1600 voor Christus, verkenden de Kretenzers het eiland. Hun leider was koning Staphylos, zoon van Dionysys en Ariane. Volgens de legende trok de beroemde Theseus naar Kreta om er de Minotaurus te doden. Hij werd bijgestaan door Ariane, de dochter van koning Minos.??Terugkerend van zijn triomftocht naar Athene, liet Theseus Ariane achter op Naxos, wiens koning de god Dionysus was. Dionysus werd stapelverliefd op Ariane en trouwde met haar. Uit dit huwelijk kwamen vier kinderen voort, waaronder Staphylos en Peparethos. De voormalige hoofdstad werd naar Peparethos vernoemd.

Natuur en klimaat

De noordwestkust van het eiland wordt getekend door indrukwekkende kliffen, grote baaien en inhammen; het is er erg winderig.??De zuidkust is meer beschermd en wordt gekenmerkt door idyllische baaien, kristalhelder water, fijne zandstranden en talrijke dennenbossen. Een groot aantal zandstranden zijn volledig uitgerust met stoelen, parasols en watersportfaciliteiten, maar u vindt er ook nog een aantal rustigere stranden met doorschijnend water en kleurrijke steentjes.??Skopelos-Stad kent een mediterraan klimaat: milde winters met veel regen en hete zomers met zonnige temperaturen, verzacht door de noordenwind ???Meltemia???.

Bezienswaardigheden

Skopelos-Stad, is de belangrijkste haven van het eiland. Hier komen de bezoekers per boot toe. Deze prachtige, kleine stad is zeer aantrekkelijk omwille van haar witgekalkte huizen met rode dakpannen, balkons en tuinen met fonteinen.??Skopelos-Stad telt tal van kleine kerkjes en u verplaatst er zich via smalle straatjes, stegen en trappen. Het geheel is in amfitheatersgewijs opgebouwd rondom een baai. Skopelos-Stad is het culturele, toeristische en handelscentrum van het eiland.??
Op haar heuveltop werd er in 340 voor Christus een prachtig Kastro gebouwd door Philip II van Macedoni??. In het hart van de Kastro, bevindt zich de oudste kerk van het eiland: de 17de eeuwse basiliek van Agios Athanasios. Het eerste gebouw van de Kastro werd bovenop de ru??nes van een 9de eeuwse tempel, gewijd aan Athena, gebouwd.??Het panoramisch uitzicht vanaf Kastro is werkelijk magisch.