Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kolymbia vakantie

4/5 - (1 stemmen)

Als u voornamelijk de rust en ontspanning opzoekt, is Kolymbia de meest geschikte bestemming voor u. Het is gelegen op ongeveer 25 km afstand van Rhodos stad, op het midden aan de noordoostelijke kust. Het resort biedt een volledig uitgeruste, maar vooral relaxte vakantie, zo is het minder druk dan bijvoorbeeld de naburige badplaats Faliraki. Dat neemt natuurlijk niet weg dat er veel plezier is te beleven.

Geschiedenis en cultuur

Kolymbia is een agrarisch dorp met een interessante geschiedenis, zo was de stad in 1912 bezet door de Italianen waarvan sommige indrukken nog steeds zichtbaar zijn. Het is tevens in de nabijheid van verschillende interessante religieuze gebouwen, waaronder een klooster op de berg Tsambika en het klooster van Paramythia op slechts een 6 kilometer afstand van de stad zelf.
Als u meer geschiedenis wilt ontdekken is het zeer aangeraden om naar Rhodos of Lindos te gaan vanuit Kolymbia waar u duizenden jaren oude antieke ru??nes kunt bekijken.

Bezienswaardigheden

Kolymbia kan het best beschreven worden als een schilderachtige plaats welke haar ligging heeft tussen de bergen en de zee. Het resort heeft veel winkels, uitgaansgelegenheden en de leukste excursies naar de nabij gelegen eilanden en dorpen. Ongeacht uw leeftijd kunt u er zeker van zijn dat u veel zult genieten van Kolymbia! Zo ook staat deze stad bekend om haar uitgebreide aanbod in watersporten.
Kolymbia staat waarschijnlijk het meest bekend om haar twee kilometer lange Eucalyptus Drive, dit is iets wat u zeker gezien moet hebben. Een bezoek aan Seven Springs wordt ook aanbevolen voor iedereen die houdt van een goede oefening. Seven Springs is een bosgebied met een meer, het is gebouwd in Italiaanse kenmerken tijdens de bezetting in 1912. Met veel groen is het tevens een ideale plaats om te picknicken en ontspannen met familie of vrienden. Om het eiland verder te verkennen kunt u eenvoudig met de bus naar Rhodos stad of Lindos rijden.