Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deze plekken moet jij bezocht hebben op Corfu!

Rate this post

Corfu staat ook wel bekend als ???het Groene Eiland??? door zijn rijke en enerverende natuur. Naast de prachtige natuur staat Corfu ook bekend om zijn gezellige dorpjes en steden. Corfu is op zichzelf niet heel groot dus als je goed je best doet zou je het hele eiland gezien kunnen hebben! Mocht je eventueel minder tijd hebben, dan hebben wij een lijst gemaakt met de mooie plaatsen op Corfu die  je bezocht moet hebben.

Uitzicht vanuit een raam over de huizen in de stad Corfu

Corfu

De stad die je natuurlijk niet gemist moet hebben is Corfu-stad. Dit is de hoofdstad van het eiland en daarnaast de grootste stad van het eiland. Met zijn rijke culturele verleden heeft de hoofdstad van het eiland veel te bieden. Met kleurrijke straten en adembenemende bouwwerken zie je meteen dat het daadwerkelijk een cultureel verleden heeft. Vele culturen hebben hier in t verleden gewoond en zo hun stempel achter gelaten. Dit heeft daarnaast ook bijgedragen aan de architectuur in de stad. Door de jaren heen is dit een mooie mix geweest wat Corfu-stad nu maakt tot wat het is. Een van de stukjes die je moet hebben gezien is het oude gedeelte van de hoofdstad. In het centrum ligt een groot plein waar je lekker kunt eten en gezellig een drankje kan doen. Ook kan je in deze stad leuk winkelen in de oude straten van deze historische stad.

Paleopolis

Dichtbij Corfu-stad heb je het schiereiland Kerkyra waar de stad Paleopolis ligt. In deze stad kan je de oude ru??nes bezoeken die omringd zijn door pijnbomen en olijfbomen die aardig wat verkoeling kunnen bieden in deze warme omgeving.  Het bezoeken van deze ru??ne kost niks dus het is het zeker waard om hier naar toe te gaan! Naast de ru??nes kan je in Paleopolis ook langs de St. Eufemia. Dit is een klooster dat zeker het bezoeken waard is. Naast dit klooster kan je ook verschillende kerken bezoeken zoals de Panaghia kerk en de Byzantijnse kerk.

Benitses

In het Oosten van Corfu ligt de stad Benitses. Deze stad is erg bekend onder de toeristen en dat is niet gek, door de mooie natuur en authentieke uitstraling komen hier elke zomer veel toeristen op af. Daarnaast heb je ook een paar mogelijkheden om in de avond uit te gaan. In het verleden was Benitses een oud vissersdorpje en totaal niet toeristisch. Dat is de afgelopen tijd aardig veranderd. Door een grote stroming van Engelse toeristen is het kleine vissersdorpje veranderd in een van de meest bezochte steden van het eiland Corfu. Ondanks het feit dat er veel toerisme is, behoudt dit oude vissersdorpje toch zijn authentieke waarde. Mocht je willen afkoelen in het warme weer dan biedt Benitses ook de mogelijkheid om lekker te relaxen aan het strand.

Gastouri

Zoals al eerder vernoemd staat Corfu bekend om zijn prachtige natuur, en daar is het dorp Gastouri een goed voorbeeld van. Op zo???n tien kilometer van de hoofdstad vindt je de plaats Gastouri. Gastouri is een heel mooi groen dorp dat al een gehele tijd een van de populairste bestemmingen is voor veel toeristen. Honderden jaren terug heeft een Oostenrijkse keizer hier een schitterend paleis laten bouwen en is ook een van de drukst bezochte plekken van dit dorp. Naast het paleis zijn er ook veel andere plekken die zeker een bezoekje waard zijn. In het oude gedeelte heb je het gevoel dat je in een oud stukje Griekenland loopt en zo terug in de tijd gaat. Een voorbeeld hier van zijn de oude huizen die hier gebouwd zijn die een steentje bijdragen aan de unieke sfeer. Naast deze oude huizen worden zijn er ook veel beelden en authentieke tuinen die je zeker niet kan missen.