Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het diverse eiland Kreta

4/5 - (4 stemmen)

Griekeland heeft een breed aanbod aan mooie eilanden waar je optimaal kan genieten van de Griekse cultuur. E??n van die mooie eilanden is het wel bekende Kreta. Kreta heeft een breed aanbod van activiteiten en bezienswaardigheden. Zo is het mogelijk om de cultuur te beleven en historische monumenten te bezoeken, of een bezoek te maken aan de verschillende nachtclubs en barretjes op het eiland. Dit maakt het eiland aantrekkelijk voor zowel jong als oud.

Een oranje kat zittend in de schaduw Knoss??s

De archeologische vondsten die in Knoss??s zijn gedaan worden gezien als de belangrijkste van Kreta. De vondsten in Knossos komen uit de Mino??sche tijd dat ongeveer 4000 jaar geleden is, de vondst hiervan is een hoofdrolspeler geweest in de kennis over de Mino??sche tijd. Het juweel van de vondsten is toch wel het paleis. Een deel van het paleis is nog duidelijk herkenbaar, van hoe het er 4000 jaar geleden uitzag. De archeologische vondsten in Knossos is een van de meest bezochte bezienswaardigheden op heel Kreta.

Stranden

Kreta is zoals de meeste Griekse eilanden bekend om een breed aanbod van stranden. Op Kreta hebben meer kiezelstranden dan zandstranden, al zijn er genoeg zandstranden om lekker te liggen en te genieten van het heerlijke weer. Stranden in en rondom Sfakia zijn klein en lekker rustig, het komt wel eens voor dat je een heel strand voor jezelf hebt. Drukkere en grotere stranden zijn er ook, als de voorkeur daar naar gaat dan is Starbeach een goed alternatief. Dit is het meest bekende strand van??Kreta en misschien wel van heel Griekenland. Buiten het liggen aan het strand kan je hier ook gebruik maken van glijbanen, een lekker cocktailtje nuttigen en kunnen de echte waaghalzen onder ons bungeejumpen.

De smalste kloof ter wereld

Voor de echte avonturiers bestaat de mogelijkheid om een??wandeling te maken door de 14 miljoen jaar oude Samariakloof. Het is een bijzondere ervaring om tussen de 500 meter hoge rotswanden te lopen. Armen spreiden lukt net/niet aangezien de rotswanden maar 4 meter van elkaar afstaan. De wandeling is zo???n 16 kilometer lang nadat je eerst 1200 meter bent gedaald, een goed paar wandelschoenen is daarom ook geen overbodige luxe. Het vereist enige inspanning maar dit geeft er wel een onvergetelijke ervaring voor terug.

Kortom is Kreta een heerlijke plek om kennis te maken met de Griekse cultuur en historie, maar ook om te genieten van het fantastische weer en versnaperingen waar Griekenland bekend om staat.