Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Koukla Lithakia vakantie

4/5 - (2 stemmen)

Koukla Lithakia is een dorpje gelegen aan de zuidoostkust van Zakynthos, na Corfu het meest populaire eiland van de Ionische Archipel. Zakynthos, ook wel ???bloem van het oosten??? genoemd, heeft een prachtige fauna en flora, telt een aantal leuke dorpjes en herbergt prachtige stranden. Het klimaat is er typisch mediterraans, met warme zomers, verkoelende winden en milde winters.

Geschiedenis en cultuur

Een vrouw met een rood zwemvest en een duikbril in het waterKoukla Lithakia werd geregeerd door de Venetianen, de Fransen, de Britten, de Russen en de Turken. Na de tweede wereldoorlog en de Griekse Burgeroorlog, werd het dorpje deels heropgebouwd. Door een aardbeving in 1953 werd Koukla Lithakia opnieuw zwaar vernield. Gedurende de jaren ’50 en 60′ begon men opnieuw met de heropbouw en werden er een aantal asfaltwegen aangelegd.??Haar vruchtbare grond en de makkelijke toegang tot de havens van Agios Sostis en Keri, maken van Lithakia ????n van de rijkste dorpjes van het eiland Zakynthos. Het pronkstuk van het dorp is het 14de eeuwse Kerkje Agia Faneromeni??? .

Bezienswaardigheden

Koukla Lithakia is een vriendelijk, ongerept en uitnodigend dorpje. Ideaal voor wie uitkijkt naar een ontspannen strandvakantie. Het ligt aan een adembenemend mooie baai en heeft een prachtig glinsterend zandstrand. U vindt er hier en daar een kleurrijk winkeltje, enkele leuke bars en een aantal uitstekende restaurants.??Koukla Lithakia wordt omringd door prachtige olijfboomgaarden en ademt een rustige en ontspannen sfeer uit.??Koukla Lithakia is een dorpje in Venetiaanse stijl en is ????n van de oudste plaatsjes op het eiland. Dit charmante, traditionele dorpje is bezaaid met zowel oude, elegante herenhuizen als witgekalkte mediterrane huizen. Koukla Lithakia ligt tussen Keri en Laganas en bleef tot nu toe gespaard van het massatoerisme.

Indien u kiest voor een verblijf in Lithakia, dan combineert u het beste van twee werelden met de rust en de stilte van Lithakia en de levendige stad van Laganas binnen handbereik.??
Kouklas Lithaki biedt volop activiteiten, zoals snorkelen en wandeling langs de kust van het resort of door de groene heuvels en zilverkleurig olijfboomgaarden aan de stadsrand. Wie graag wat cultuur opsnuift vindt er langs de kustlijn een aantal belangrijke historisch monumenten.