Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De stad Meteora

4/5 - (4 stemmen)

Bergen bedekt met groen en huizen met de zonsondergang op de achtergrond De stad Meteora ligt op het platteland van Griekenland in het departement Trikala. Meteroa valt onder een van de meest beschermde monumenten van de wereld en word beschermd door de UNESCO.

De eerste kluizenaars kwamen naar de stad in de 11e eeuw, zij waren de eerste die de onbetreden pieken bouwden van de rotsen, genaamd de ???Skiti???. In de 14e vestigde zich het eerste georganiseerde kloostergemeenschap op de rots van Megalo. Dit was het begin van de verspreiding van de kloosters, vanaf dat jaar hebben zich in 600 jaar vierentwintig kloosters gevestigd verspreid over de rotsen. Tegenwoordig bestaan er nog enkele kloosters, deze zijn nog wel allemaal in gebruik. De kloosters worden dagelijks gebruikt om te mediteren of om te bidden door bezoekers van over heel de wereld. Kenmerken van het gebied zijn de rotsachtige pilaren waarop de kloosters zijn gebouwd.

Klimmen

De vormen die de rotsen over de jaren heen hebben gekregen komt door de watererosie en winderosie die daar heeft plaats gevonden. In de 9e eeuw begonnen de kluizenaars met het beklimmen van de zandrotsen en bouwden ze hier hun eigen bestaan op, het kwam zelden voor dat ze naar beneden kwamen.

Wanneer je in Meteora bent zijn er twee dorpen waar je kunt overnachten: Kastraki en Kalambaka. Wanneer je voor een wat drukker stadje wilt gaan kun je het best kiezen voor Kalambaka. Hier zijn veel verschillende dingen te doen. Wanneer je liever gaat voor een rustiger plekje kun je het beste gaan voor Kastraki, dit is een slaperig dorp waar je prachtig uitzicht hebt op alle rotsen. Je kunt kiezen voor verschillende tours, een van die tours is de sunset tour. Tijdens deze tour ga je naar een klooster waar je een prachtig uitzicht hebt op de rotsen en vanaf hier kun je de zonsopgang bekijken. Je kunt ook gaan voor een hiking tour door de rotsen. Natuurlijk kun je het ook gewoon lekker rustig aan doen en genieten van de vele kloosters.