Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ixia vakantie

4/5 - (4 stemmen)

Ixia heeft haar ligging aan het noordwesten van Rhodos, het is ????n van de best ontwikkelde steden in de buurt waar al het mogelijke met elkaar wordt gecombineerd. Het eerste waar uw oog op zal vallen is het grote aantal hotels in alle soorten voor zover het oog kan zien met zonovergoten toeristen genietende van de zon bij het zwembad of op het strand. Een waar vakantieparadijs met veel activiteiten met o.a. watersporten, winkelen, proeverij in heerlijke traditionele gerechten en nog veel meer.??

Geschiedenis en cultuur

closed blue gateIxia is een locatie met een prachtige geschiedenis, net als Rhodos. De liefhebbers van cultuur en Griekse geschiedenis zullen hier zeker tevreden worden gesteld. Voor de meest informatieve en boeiende bezienswaardigheden moet u dan ook naar Lalysos gaan waar u de meest prachtige ru??nes zult ontdekken.??

Net als vele andere dorpen in Rhodos, viert ook Ixia een grote hoeveelheid aan religieuze feesten gedurende het jaar, de meest populaire daarvan is Pasen in April. Als u van plan bent om naar Ixia te gaan in augustus, kunt u deelnemen aan de sfeervolle vieringen voor de Maagd Maria. Het vindt plaats op de 15e van augustus, het zal erg druk zijn met veel mensen, eten en muziek terwijl een icoon van de Maagd Maria zal paraderen langs de hoofdweg, een waar festijn dus! De nadruk zal liggen op jovialiteit en gastvrijheid.

Bezienswaardigheden

De commerci??le centra van Ixia biedt al het nodige om uw vakantie tot een succes te maken. Dit lijkt dan misschien een beetje te toeristisch voor uw smaak, maar u kunt ook zeer eenvoudig de heerlijke rust en natuur opzoeken op de weg naar Kremastie aan het einde van het strand. Omdat Ixia een zeer ideale ligging heeft, is het tevens de meest politieke, medische en wetenschappelijke plaats omdat er vele internationale conferenties plaatsvinden in vele hotels in Ixia, ook voor een zakelijke reis bent u dus van harte welkom in Ixia.??

Voor een meer culturele activiteit op deze plaats kunt u ????n van de belangrijkste archeologische plaatsen opzoeken op het eiland welke is gelegen op de heuvel van Filerimos, waarschijnlijk de belangrijkste reden voor een bezoek aan dit gebied. Dit is waar de resten van de tempel van Zeus en Athena te vinden zijn, alsmede de resten van Byzantijnse forten waar de 14e eeuwse kerk van de Orde ook zijn ligging had en de weg naar Golgothas. U wandelt dan langs een pad van cipressen met indrukwekkende heiligdommen aan beide zijden, zeker de moeite waard dus!