Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tsilivi vakantie

Rate this post

Tsilivi ligt aan de noordoostkust van Zakynthos, na Corfu het meest populaire eiland van de Ionische Archipel. Zakynthos, ook wel ???bloem van het oosten??? genoemd, heeft een prachtige fauna en flora, telt een aantal leuke dorpjes en herbergt prachtige stranden. Het klimaat is er typisch mediterraans, met warme zomers, verkoelende winden en milde winters.

Geschiedenis en cultuur

Oorspronkelijk leefden de bewoners van Tsilivi van de olijfteelt en landbouw. Gedurende de laatste maakte het toerisme er, onder andere omwille van de prachtige natuur en adembenemend gouden zandstranden, haar opmars.??Vanuit Tsilivi rijdt er regelmatig een bus naar Zakynthos-Stad. U kunt er ook gemakkelijk fietsen, scooters, auto’s of jeeps huren.??Sommige authentieke taverna’s organiseren regelmatig ???Griekse Avonden??? met live muziek, zang en dans!

Bezienswaardigheden

Tsilivi is uitgegroeid tot ????n van de belangrijkste resorts van het eiland. U vindt er tal van familiezaakjes; authentieke taverna’s, uitstekende restaurants, leuke bars en bruisende nachtclubs.??Door de jaren heen werd Tsilivi ???the-place-to-be??? voor wie houdt van een geanimeerde vakantie in een wat rustiger en authentiek kader.??Tsilivi wordt omringd door prachtige olijfboomgaarden en geurige wijngaarden. Haar prachtige 2 km lange gouden zandstrand is de Blauwe Vlag m????r dan waard. De uitgelezen plek voor families met kinderen.??Indien u houdt van shoppen, eens een avondje tot in de vroege uurtjes wil doorzakken of graag eens wat cultuur opsnuift, dan moet u zeker eens een bezoekje brengen aan de hoofdstad en tevens belangrijkste havenstad van het eiland, Zakynthos-Stad.??

Zakynthos-Stad werd meerdere malen overheerst; dit ziet u terug in de Venetiaanse, Franse en Engelse architecturale stijlkenmerken. U moet zeker het Solomos plein eens een bezoekje brengen. Dit elegante plaatsje wordt omringd door gebouwen in Venetiaanse stijl en draagt de naam van de beroemde Griekse po??et Dionysos Solomos. Dionysos Solomos is de auteur van het Volkslied van Griekenland; ter ere van hem werd er in Zakynthos-stad een museum opgericht. U vindt er ook een Byzantijns museum met zeer mooi iconen en religieuze schilderijen.??Ook de ru??nes van een oud Venetiaans fort, gelegen op de heuvel van Bokali op zo’n 2 km van het centrum, zijn zeker een bezoekje waard. Het uitzicht over het eiland is er adembenemend.