Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rondreizen door Griekenland: welke eilandengroep is jouw favoriet?

Rate this post

Nu de temperaturen in Nederland stijgen en de zomervakantie is begonnen, krijgen veel Nederlanders weer vakantiekriebels. Het is dan ook niet verrassend dat velen een reis boeken naar Griekse eilanden, waar de zon de hele dag door schijnt en de langgerekte stranden aan de azuurblauwe zee op loopafstand van je accommodatie gelegen zijn.

Toch kan het uitzoeken van je vakantie naar Griekenland je nog veel tijd en moeite kosten, want welke eilandengroep van Griekenland wekt jouw interesse en wat moet je daar dan precies ondernemen? In deze blog lees je meer over de rondreizen die je in Griekenland kunt maken en de eilanden die je tijdens deze reis niet mag overslaan.

Rondreis langs de Griekse Cycladen

De Cycladen zijn misschien wel de meest bekende eilandengroep van Griekenland met Santorini en Mykonos als populairste eilanden. Wie immers denkt aan Griekenland zal al snel verwijzen naar de witte huisjes met blauwe daken, die voornamelijk het eiland Mykonos kenmerken. Desondanks heeft een rondreis door deze eilandengroep, die tussen Athene en Kreta is gelegen, je nog veel meer te bieden. Op Santorini ontdek je bijvoorbeeld een vulkaan met dezelfde naam als de stad en op Naxos maak je geweldige wandelingen door bergdorpjes met smalle straatjes en steegjes. Verder kun je op vrijwel elk eiland uiteraard genieten op de witte stranden aan de helderblauwe zee. Kortom, eilandhoppen door de Cycladen is een ideale rondreis Griekenland.

Eilandhoppen op de Ionische Eilanden

Waar de Cycladen zuidoostelijk gelegen zijn, liggen de Ionische Eilanden meer in het westen van Griekenland. Enkele eilanden die tot deze eilandengroep behoren, zijn Corfu, Zakynthos en Kefalonia. Opvallend aan de Ionische Eilanden is dat ze aanzienlijk groener zijn ten opzichte van andere Griekse eilanden. Bovendien is de invloed van de Italianen duidelijk merkbaar en voelbaar; vroeger werden deze eilanden namelijk bestuurd door de Venetianen. Zo zul je in de architectuur en de Ionische keuken allerlei Italiaanse kenmerken terugzien, al komt ook de Griekse cultuur naar voren in de steden van de eilanden. Wie deze unieke combinatie daarom wil ontdekken, doet goed aan een rondreis langs de Ionische Eilanden. Heb je deze eilanden echter inmiddels allemaal al gezien? Overweeg dan om je reis uit te breiden naar Itali?? door vanaf Corfu naar Veneti?? te varen.

Een route langs Griekse hoogtepunten

Hoewel een rondreis langs vaste eilandengroepen veelbelovend kan zijn, kun je er ook voor kiezen om een andere route te volgen. Zo kun je starten in de Griekse hoofdstad Athene, waar je street art kunt ontdekken en de Griekse keuken uit kan spelen. Van souvlaki tot sangria en gyros tot moussaka: in Athene eet je de lekkerste Griekse gerechten. Ook is Athene d?? plek om de Griekse historie te bewonderen door bijvoorbeeld het Parthenon te bezoeken of opgravingen en ru??nes te aanschouwen. Na Athene staan Naxos en Santorini op de planning, twee eilanden van de Cycladen eilandengroep. Op die manier pik je van verschillende eilanden wat mee, waardoor je de Griekse hoogtepunten ontdekt!

Hoe boek je je rondreis naar de Griekse eilanden?

Hoppen van het ene Griekse eiland naar het andere klinkt fantastisch, maar hoe organiseer je deze intensieve reis? Wie het geweldig vindt om zelf zijn of haar vakantie uit te pluizen, zal genieten van het zoeken naar accommodaties en het boeken van ferry???s. Toch zijn er ook veel aanbieders die de routes al voor jou uitgestippeld hebben en verblijf inbegrepen hebben bij deze rondreis. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Riksja Travel. Daar ontdek je rondreizen langs bekende steden en eilanden, maar daar zul je ook minder bekende bestemmingen tegenkomen. Om die reden is het dan ook zeker de moeite waard om eerst het aanbod aan rondreizen te verkennen, voordat je zelf de vakantie gaat organiseren.