Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nydri vakantie

4/5 - (5 stemmen)

Nydri en het omliggende gebied van de gemeente Ellomenos zijn gelegen aan de zuid-oostkant van Lefkas. Het heeft vele uitstekende fysieke schoonheden, zowel op de kust als op het achterland, die elke bezoeker in ontzag laat.

Geschiedenis en cultuur

Een witte boot in het midden van de zeeMet de ontwikkeling van de toerisme veranderde demografische verdeling. De bewoners zijn verhuisd vanuit de bergmassieven naar de kust, waar ze betrokken raakten bij het toerisme. Het geheel van de kustzone is samengevoegd van de dorpen Periyiali en Vlychos tot een compact gebied. Nu staan er tientallen luxe hotels, restaurants, winkels en toeristische kantoren om te voldoen aan alle wensen van de meest veeleisende bezoeker.

Natuur en klimaat

In deze regio varieert de morfologie, het is een combinatie van de grootst vruchtbare vlakte van Englimenos met de bergketens van Platystoma, Vakeris, Neochori, Alatros en Fternos, met de stranden en toeristische plaatsen die worden bezocht door duizenden vakantiegangers. De prachtige en zeer schone zandstrand, dat zich uitstrekt over een grote vlakte biedt zwemmers de ultieme kans om allerlei vormen van watersporten uit te proberen. Het gebied is vrij toeristisch ontwikkeld en biedt allerlei mogelijkheden tot een geweldige zomervakantie, of u nu wilt winkelen, bezienswaardigheden bekijken of urenlang vertoeven op het strand, het kan allemaal.

Bezienswaardigheden

Hoewel het gebied vrij toeristisch is ontwikkeld, heeft het niets verloren van zijn natuurlijke schoonheid. Dichte vegetatie met olijfbomen, dennen en cipressen zijn zorgvuldig onderhouden rondom de opgebouwde toeristische infrastructuur. De ordelijkheid en netheid blijven gehandhaafd om een beschaafde omgeving te realiseren. De regio’s schoonheden zijn niet alleen beperkt tot haar zandstranden en haar kosmopolitische karakter, maar het heeft veel belangrijke historische, natuurlijke en culturele monumenten, zowel aan de kust en het binnenland.??
De grote, benedenwindse baai van Vlychos, die tot ver in het droge land uitstrekt, vormt een uitstekend natuurlijke haven, die openstaat voor alle boten die varen in de wateren van de Ionische Zee. Het is zeker een bezoek waard om het gezien te hebben, vooral ook om te genieten van het adembenemende uitzicht.